Melding van voorgenomen huwelijk of geregistreerd partnerschap (voorheen ondertrouw)

Gaat u binnenkort trouwen? Gefeliciteerd met deze grote stap! Voordat dit feestelijke moment aanbreekt, doet u eerst een melding van voorgenomen huwelijk of geregistreerd partnerschap bij de gemeente. Dat mag in de gemeente waar u en uw partner gaan trouwen. Let op: vanaf twee weken tot uiterlijk één jaar nadat u de melding van voorgenomen huwelijk of geregistreerd partnerschap hebt gedaan, kunt u trouwen.

Beperkte gemeenschap van goederen

Sinds 1 januari 2018 gelden er nieuwe regels. Dan geldt automatisch een beperkte gemeenschap van goederen. Erfenissen en schenkingen vallen dan niet in de gemeenschap. Dat geldt ook voor de bezittingen en schulden die alleen van u waren. Voor meer informatie verwijzen wij u naar de notaris of kijk op de website van de Rijksoverheid.

Hoe doet u een melding van een voorgenomen huwelijk?

In de gemeente Veere doet u uw melding via onze huwelijksApp.
Als u of uw partner niet de Nederlandse nationaliteit heeft kunt u helaas geen gebruik maken van de huwelijksApp. Neem dan contact met ons op via telefoonnummer (0118) 555 444.

Als de huwelijksApp niet werkt via Internet Explorer, probeer het dan eens in Google Chrome.

Geregistreerd partnerschap

Gaat u niet trouwen, maar wilt u de relatie met uw partner wél officieel vastleggen? Dan kunt u kiezen voor een geregistreerd partnerschap. U kunt een melding van een voorgenomen geregistreerd partnerschap doen via onze huwelijksApp.

Let op: als één van u beiden in het buitenland is geboren of niet de Nederlandse nationaliteit heeft, zijn er meer documenten nodig. Neemt u in dat geval contact op met de gemeente via telefoonnummer (0118) 555 444.

De trouwceremonie

Als u een melding van voorgenomen huwelijk of geregistreerd partnerschap doet, wilt u misschien ook zo snel mogelijk de ceremonie plannen. Dat is het moment waarop u en uw partner elkaar het jawoord geven. U kunt uw trouwdatum en het tijdstip direct online reserveren in onze huwelijksApp. U heeft hiervoor wel DigiD nodig en kopieën (voor- en achterkant) van de identiteitsbewijzen van uw getuigen. 

Uw trouwlocatie en ambtenaar van de burgerlijke stand

In de gemeente Veere hebben we verschillende officiële trouwlocaties. Een overzicht van deze prachtige plekken vindt u op onze webpagina trouwlocaties. Ook kunt u zelf bepalen wie de plechtigheid voltrekt. Op de webpagina trouwambtenaren leest u hier alles over.