Ook de gemeente Veere leeft enorm mee met alle inwoners van Oekraïne, waarvan veel op de vlucht zijn voor de oorlog. We krijgen veel vragen binnen van inwoners en organisaties over het bieden van hulp en het opvangen van Oekraïners. Hartverwarmend hoe onze inwoners klaar willen staan voor de vluchtelingen uit Oekraïne. We waarderen de lokale initiatieven enorm.

Hulp bieden

Deze hele situatie roept veel emoties op van boosheid, angst en verdriet. We zien verschrikkelijke beelden voorbij komen van mensen die op de vlucht zijn. Dit raakt ons allemaal diep van binnen. Wij willen vanuit de gemeente waar mogelijk hulp bieden. Vluchtelingen zijn welkom in Veere, de gemeente gaat actief op zoek naar mogelijkheden. Er is op dit moment nog veel in ontwikkeling.

Formulieren en vragen

Wilt u hulp aanbieden?

Vul dan het Aanmeldformulier vrijwilligers en begeleidinglink naar bestand in. 

Inschrijven BRP

Bent u contactpersoon van Oekraïense vluchtelingen en wilt u hen inschrijven in de BRP? Vul dan het Informatieformulier inschrijving BRP Oekraïense vluchtelingenlink naar bestand in. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Overzicht organisaties

Bekijk hier een overzicht van andere organisaties waar u terecht kan voor vragen, donaties of meer informatie:

Vragen 

Bekijk dan de pagina Veelgestelde vragen Oekraïne. Heeft u uw vraag niet kunnen vinden? Mail dan naar: oekraine@veere.nl.