Wat is het?

Direct grofvuil melden

Grofvuil is huishoudelijk afval dat te groot en te zwaar is om in een afvalcontainer te doen. Dit afval mag naar de milieustraat. Ook kunt u op vaste datums grofvuil bij u thuis laten ophalen.

Er zijn verschillende soorten grofvuil:

  • Grof restafval. Doet u uw oude vloerbedekking weg? U mag dit bij het grof restafval doen. Net zoals meubels of gordijnen.
  • Grof tuinafval. Dit zijn bijvoorbeeld boomtakken en boomstronken. Deze mogen niet zwaarder zijn dan 25 kilo.
  • Wit- en bruingoed. Hierbij horen spullen met een stekker of een batterij. Zoals televisies of waterkokers.

Voor deze 3 soorten afval is er een schema wanneer wij het afval ophalen. Meer informatie en de datums staan op de afvalkalender. Wilt u uw grofvuil laten ophalen? Geef dit dan 2 werkdagen van tevoren aan ons door. Dit kan telefonisch vóór 16.00 uur via 0118 555 444. Of vul vóór 12.00 uur dit formulier in. Geef precies door wat voor afval u wilt laten ophalen.

Geen inzameling wit- en bruingoed

In verband met het coronavirus heeft Kringloop Zeeland het ophalen van wit- en bruingoed geannuleerd. Het gaat om de volgende ophaalroutes:

  • 1 april voor de kernen: Aagtekerke, Domburg, Gapinge, Grijpskerke, Oostkapelle, Serooskerke, Veere en Vrouwenpolder.
  • 15 april voor de kernen: Biggekerke, Koudekerke, Meliskerke, Westkapelle en Zoutelande.

Hoe werkt het?

Voeg het afval per soort samen als het bij u wordt opgehaald. Het afval moet voor de medewerkers van de ophaaldienst makkelijk te hanteren zijn. U mag maximaal 1 m³ aanbieden.

Zet het grofvuil op de afgesproken dag aan de kant van de weg. Zet het niet op uw eigen terrein. De plaats moet bereikbaar zijn voor de wagen waarmee wij het afval ophalen. Kan de wagen er niet goed bij of twijfelt u hierover? Bel of mail dan een van onze contactpersonen. Deze staan onder aan deze pagina. Meer informatie over de soorten afval vindt u op de afvalkalender.

Niet alle soorten afval worden opgehaald. Wij halen bijvoorbeeld geen bouwafval, grondafval en sloopafval op. U kunt dit wel zelf naar de milieustraat brengen. Zorg er voor dat het afval gescheiden is.

Met wie kan ik contact opnemen?

Harry Louwerse
telefoonnummer (0118) 555 458
e-mailadres ac.louwerse@veere.nl

Marga Burgers
telefoonnummer (0118) 555 268
e-mailadres m.burgers@veere.nl

medewerkers Centrale Publieksbalie
telefoonnummer (0118) 555 444
e-mailadres cpb@veere.nl

Meer informatie

Vuilniszak met ongesorteerd afval

Vuilniszakken met ongesorteerd afval mogen niet bij het grofvuil. Ze mogen ook niet worden afgegeven op de milieustraat. De grijze vuilniszak hoort in de grijze afvalcontainer of in de ondergrondse verzamelcontainer in de wijk.

Bedrijven

Alleen bewoners mogen grofvuil laten ophalen of naar de milieustraat brengen. Bedrijven moeten zelf afspraken maken met een bedrijf dat afval ophaalt.

Gescheiden inzameling matrassen

Vanaf 1 januari 2020 zamelt de ZRD op (bijna) alle Zeeuwse milieustraten matrassen gescheiden in. Dit betekent dat deze niet meer worden ingezameld met het grof huishoudelijk afval. U kunt de matrassen wel naar de milieustraat brengen.

Heeft u gevonden wat u zocht?

Heeft u een vraag? Wij helpen u graag!

Neem contact met ons op via het contactformulier 

Lenny van Lambalgen-de Visser

Lenny van Lambalgen-de Visser

Medewerker Publieksbalie