U heeft dromen, ideeën, of zelfs uitgewerkte plannen en wilt graag weten of uw plan kans van slagen heeft, of een vergunning kan worden verleend. Of u wilt concreet een vergunning aanvragen.

Via deze wegwijzer helpen wij u de juiste route te bewandelen. Hieronder staan de verschillende keuzes met daarachter uitleg.

Ook wijzen wij u graag op een belangrijke verandering in onze vergunningsaanvraagprocedure.

Wegwijzer

 • Ik wil een vooraanvraag doen(externe link)

  Hier wordt u doorgeleid naar het OLO. Dit is bedoeld om te checken of u in aanmerking komt voor het krijgen van een vergunning. De keuzes die u doorloopt zijn dezelfde als bij het doen van een echte aanvraag. Vlak voor het indienen kiest u voor de optie ‘vooraanvraag’ indienen.

 • Ik wil een vergunning aanvragen(externe link)

  Hier wordt u doorgeleid naar het OLO. Tijdens dit aanvraagproces kunt u tussentijds uw ingevulde gegevens opslaan en op een later moment verdergaan of indienen. 

  Tip: doe eerst een vooraanvraag.

 • Ik heb een idee dat complex is

  Is uw plan nog niet ver uitgewerkt en wilt u weten of het kans van slagen heeft? Kies dan voor deze optie. Deze is bedoeld voor complexere projecten waarvan u inschat dat ze niet passen in de bestaande regelgeving of een forse impact hebben op de omgeving. U wordt doorgeleid naar een kort formulier waar u een toelichting geeft. Wij nemen daarna contact met u op.

Belangrijke verandering in onze aanvraagprocedure

Vanaf oktober 2023 zullen wij gebruikmaken van een nieuwe applicatie genaamd Rx.Mission voor de communicatie met betrekking tot uw ingediende aanvragen. Dit omvat ook het verzenden van documenten zoals besluiten.

Wat kunt u verwachten?

 • U ontvangt e-mails van de gemeente met als afzender "noreply@jeleefomgeving.nl".
 • In deze e-mails vindt u een blauwe knop die leidt naar een beveiligde omgeving.
 • Na het klikken op de link en het bevestigen van uw e-mailadres, ontvangt u een tweede e-mail met een inlogcode.
 • Door deze code in te voeren, kunt u het bericht bekijken.

Juiste e-mailadres invullen

Om deze nieuwe communicatiemethode soepel te laten verlopen, is het van essentieel belang dat uw juiste e-mailadres correct wordt ingevuld in het aanvraagformulier. Heeft u vragen of behoefte aan meer informatie? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. U kunt ons bereiken via (0118) 555 444.