U heeft dromen, ideeën, of zelfs uitgewerkte plannen en wilt graag weten of uw plan kans van slagen heeft, of een vergunning kan worden verleend. Of u wilt concreet een vergunning aanvragen.

Via deze wegwijzer helpen wij u de juiste route te bewandelen

Hieronder staan de verschillende keuzes met daarachter uitleg. Ook wijzen wij u graag op een belangrijke verandering in onze communicatie.

Wegwijzer

 • Ik wil een conceptverzoek (vooraanvraag) doen(externe link)

  Hier wordt u doorgeleid naar het DSO. Dit is bedoeld om te checken of u in aanmerking komt voor het krijgen van een vergunning. De keuzes die u doorloopt zijn dezelfde als bij het doen van een echte aanvraag. Vlak voor het indienen kiest u voor de optie ‘conceptverzoek’ indienen.

 • Ik wil checken of ik een vergunning nodig heb(externe link)

  Met de vergunningcheck controleert u snel of u voor uw werkzaamheden een melding moet doen, een vergunning moet aanvragen of iets anders moet doen.

 • Ik wil een vergunning aanvragen(externe link)

  Hier wordt u doorgeleid naar het DSO. Tijdens dit aanvraagproces kunt u tussentijds uw ingevulde gegevens opslaan en op een later moment verdergaan of indienen. 

  Tip: doe eerst een conceptverzoek.

 • Ik heb een idee dat complex is

  Is uw plan nog niet ver uitgewerkt en wilt u weten of het kans van slagen heeft? Kies dan voor deze optie. Deze is bedoeld voor complexere projecten waarvan u inschat dat ze niet passen in de bestaande regelgeving of een forse impact hebben op de omgeving. U wordt doorgeleid naar een kort formulier waar u een toelichting geeft. Wij nemen daarna contact met u op.

Belangrijke verandering in onze aanvraagprocedure

Vanaf oktober 2023 zullen wij gebruikmaken van een nieuwe applicatie genaamd Rx.Mission voor de communicatie. 

Wat kunt u verwachten?

 • U ontvangt e-mails van de gemeente met als afzender "noreply@jeleefomgeving.nl".
 • In deze e-mails vindt u een blauwe knop die leidt naar een beveiligde omgeving.
 • Na het klikken op de link en het bevestigen van uw e-mailadres, ontvangt u een tweede e-mail met een inlogcode.
 • Door deze code in te voeren, kunt u het bericht bekijken.

Juiste e-mailadres invullen

Om deze nieuwe communicatiemethode soepel te laten verlopen, is het van essentieel belang dat u uw juiste e-mailadres correct doorgeeft. Heeft u vragen of behoefte aan meer informatie? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. U kunt ons bereiken via (0118) 555 444.