Een verklaring omtrent het gedrag (VOG) is een bewijs van goed gedrag. U heeft een VOG bijvoorbeeld nodig als u gaat werken in de kinderopvang of het onderwijs. Als uw werkgever of de organisatie eHerkenning heeft, kunt u een VOG bij Justis aanvragen. Als uw werkgever geen eHerkenning heeft, kunt u zelf online een VOG aanvragen bij de gemeente.

Wat u moet weten

  • Vraagt u voor uzelf een VOG aan? Gebruik het formulier dat u heeft gekregen van uw werkgever of ga naar de website van Dienst Justis(externe link).
  • Vraagt u voor uzelf een VOG aan, maar verwijst de werkgever of organisatie u door naar de gemeente? Dan kunt een VOG via de bovenstaande knop aanvragen.  
  • Vraagt u voor een bedrijf of instelling een VOG aan? Gebruikt u het aanvraagformulier VOG rechtspersonen(externe link) van Dienst Justis.
  • Vrijwilligersorganisaties die met kinderen of met mensen met een verstandelijke beperking werken, kunnen in aanmerking komen voor een gratis VOG(externe link).
  • U kunt ook iemand machtigen om een VOG aan te vragen. Daarvoor vult u een machtigingsformulier in. De persoon die u gemachtigd heeft moet ook een kopie van uw legitimatiebewijs meenemen naar het gemeentehuis.  
  • Komt u naar het gemeentehuis? Maak dan eerst een afspraak. De Centrale Publieksbalie werkt namelijk alleen op afspraak. U maakt eenvoudig een afspraak via ons afsprakensysteem of telefonisch via (0118) 555 444.  

Let op:

Het aanvragen van een VOG in verband met het aanvragen van een exploitatievergunning voor een horecabedrijf is niet mogelijk via onze website. Wij vragen u hiervoor contact op te nemen met de afdeling Dienstverlening via:

Beoordeling aanvraag

Het Ministerie van Justitie en Veiligheid beoordeelt de aanvraag. Twee tot vier weken na de aanvraag krijgt u de VOG per post thuisgestuurd van Dienst Justis. Als het ministerie de aanvraag afwijst, krijgt u daarover een brief.

Mijn werkgever heeft geen eHerkenning

In dat geval kunt u met uw DigiD een VOG aanvragen bij de gemeente. Ook dan krijgt u antwoord van het Ministerie van Justitie en Veiligheid.

Kosten

ProductPrijs 2022
Verklaring omtrent het gedrag (digitaal via Justis)€ 33,85
Verklaring omtrent het gedrag (digitaal via de gemeente)€ 41,35

Contact

Heeft u een vraag over het aanvragen van een VOG? Neem dan contact op met onze Centrale Publieksbalie. Dit kan via telefoonnummer (0118) 555 444 of mail naar cpb@veere.nl.