U kunt uw parkeervergunningen voor het jaar 2020 aanvragen. Voor het aanvragen zijn er geen wijzigingen voor u. Het uiterlijk en het aantal stappen is wel veranderd. Dit komt doordat we een nieuw systeem gaan gebruiken. De aanvragen verdelen we onder in twee categorieën:

 1. Bewonersvergunning en kraskaarten
 2. Vergunning woon-werk

Het aanvragen van een bewonersvergunning of kraskaart kunt u doen via het digitaal loket. U logt dan in met uw DigiD account. Daarna volgt u de stappen aan de hand van de vragen. Heeft u geen DigiD? Dan kunt u deze aanvragen via de website van DigiD.

Parkeervergunning of kraskaarten aanvragen

Het gebruik van het digitaal loket heeft een aantal voordelen. Zo krijgt u 5 euro korting bij een digitale aanvraag. Ook kunt u via het loket een vergunning eenvoudig zelf verlengen, tijdelijk aanpassen of een ander product bestellen. Uiteraard kunt u uw parkeervergunning ook aanvragen en ophalen op het gemeentehuis. Aanvragen woon-werk en ontheffing kunt u nog niet via het digitaal loket bestellen. Deze vergunningen kunt u aanvragen via de formulieren die op de website staan.

Heeft u vragen over het aanvragen van uw vergunning? Neem dan contact met ons op via (0118) 555 444.

Wat is het?

Een parkeervergunning is een vergunning die u toestaat te parkeren op plaatsen waar anderen in vergelijkbare omstandigheden dat niet mogen.

U kunt maximaal twee parkeervergunningen aanvragen, waarvan maximaal 1 vrij van kenteken.

Parkeren in Domburg

In het centrum van Domburg (de Weststraat, de Markt en de Ooststraat, maximaal 1 tot 3 uur parkeren) geldt het hele jaar betaald parkeren. Daarnaast geldt er van 1 april tot en met 31 oktober van 09.00 uur tot 19.00 uur ook op andere parkeerterreinen in Domburg betaald parkeren m.u.v. enkele aangewezen gratis terreinen (Parkeerterreinen Irma I en II, Parkeerterrein Nijverheidsweg, Parkeerterrein Sportveld en Parkeerterrein Gemeentehuis).

Parkeren in Veere

In de kern Veere geldt sinds 2015 het vergunninghouders parkeren het hele kalenderjaar.
Hiermee is tegemoet gekomen aan de wens van de inwoners van Veere.

Betaald parkeren blijft van 1 april tot en met 31 oktober In Veere van  09.00 uur tot 19.00 uur  op het Oranjeplein, de Kaai, het Bastion, de Gedempte Haven (inclusief overloopterrein), het Mauritsbolwerk en aan de rand van het centrum het parkeerterrein (Parkeerterrein Kanaalweg Westzijde).

Op de Kaai geldt alleen vergunningparkeren.

U kunt gratis parkeren aan de Veerseweg bij het sportpark. Hier is een extra parkeerterrein gemaakt.

Kraskaarten

Bewoners kunnen voor hun bezoekers maximaal 50 kraskaarten per kalenderjaar per adres kopen. De kraskaarten zijn geldig voor één dag. De kraskaarten worden verkocht per set van vijf.
Met deze kraskaarten kan in Domburg geparkeerd worden in de woonstraten en dus niet bij betaald parkeren met uitzondering van de Badhuisweg.

In Veere kan men met kraskaarten overal in de stad Veere parkeren.

Overige informatie

Voor woon-werkverkeer kan een bedrijf twee vergunningen aanschaffen.

Het gehele jaar, dus ook van 1 november tot en met 31 maart, geldt dat auto's binnen de aangegeven parkeervakken geparkeerd moeten worden. Dit geldt voor vergunninghoudersgebieden en betaalde parkeerplaatsen.

ParkeerApp

Voor onze inwoners en bezoekers is er een speciale ParkeerApp.

  Wat kost het?

  • de 1e vergunning op kenteken is gratis, de kosten voor de 2e vergunning op kenteken voor bewoners zijn € 40,00
  • de kosten voor een vergunning op kenteken voor een bedrijf zijn € 100,00
  • een vergunning vrij van kenteken kost voor bewoners € 140,00 en voor een bedrijf € 200,00
  • kraskaarten worden in sets van vijf stuks verkocht met een maximum van 10 sets per jaar. De kosten zijn € 15,00 per set.
  • via het digitaal loket krijgt u € 5 korting per vergunning.

  Per huishouden kunnen maximaal twee vergunningen worden aangevraagd.

  Hoe werkt het?

  U kunt uw parkeervergunningen voor het jaar 2020 aanvragen. Voor het aanvragen zijn er geen wijzigingen voor u. Het uiterlijk en het aantal stappen is wel veranderd. Dit komt doordat we een nieuw systeem gaan  gebruiken. De aanvragen verdelen we onder in twee categorieën:

  1. Parkeervergunningen en kraskaarten
  2. Vergunning woon-werk.

  Het aanvragen van een parkeervergunning of kraskaarten doet u via het digitaal loket. U logt in met uw DigiD account. Daarna volgt u de stappen aan de hand van de vragen. Heeft u geen DigiD? Dan kunt u deze aanvragen via de website van DigiD.

  Het gebruik van het digitaal loket heeft een aantal voordelen. U kunt een vergunning eenvoudig zelf verlengen, tijdelijk aanpassen of een ander product bestellen.

  Uiteraard kunt u uw parkeervergunning ook aanvragen en ophalen op het gemeentehuis.

  U kunt de parkeervergunning aanvragen als u voldoet aan de volgende voorwaarden:

  • U bent eigenaar van het voertuig óf gebruiker van een leaseauto of bedrijfsauto.
  • U bent eigenaar/bewoner van het adres waar u een parkeervergunning moet hebben.
  • U staat ingeschreven als inwoner van de gemeente.

  Via onderstaande link komt u in het aanvraagscherm.

  https://parkeren.veere.nl

  Vergunningen woon-werk aanvragen kan nog niet via het digitaal loket. Deze vergunningen vraagt u aan via het formulier dat op de website staat.

  Heeft u vragen over het aanvragen van uw vergunning? Neem dan contact met ons op via (0118) 555 444.

   Wat moet ik doen?

   Wie kan een vergunning kopen

   • Inwoners van Domburg en Veere, die in de zone wonen, kunnen voor hun auto een parkeervergunning kopen.
   • De aanvrager moet in de Basisregistratie Personen (BRP) op het adres ingeschreven zijn of als eigenaar van de betreffende woning geregistreerd staan.
   • De auto moet op zijn of haar naam geregistreerd staan.
   • In Domburg en Veere kunnen per adres maximaal twee parkeervergunningen worden aangeschaft, waarvan maximaal 1 vrije parkeervergunning.
   • Bedrijven die binnen het gebied van het betaald parkeren in Domburg en Veere zijn gevestigd, kunnen maximaal twee parkeervergunningen aanschaffen.
   • Bedrijven kunnen voor werknemers twee vergunningen op bedrijfsnaam kopen (Woon-werk parkeervergunning). Deze werknemers moeten dan buiten het gebied wonen.
   • In Domburg mag met een woon-werk vergunning geparkeerd worden bij de brandweerkazerne.
   • In Veere mag met een woon-werk vergunning geparkeerd worden op de Gedempte Haven, Bastion, Kanaalweg WZ en Mauritsbolwerk.
   • Met de parkeervergunning mag u in alle woonstraten en op alle betaald-parkeerterreinen in Domburg parkeren m.u.v. de Ooststraat, de Markt en de Weststraat. In Veere mag u met de parkeervergunning in alle parkeervakken in de woonstraten en op de betaaldparkeerplaatsen van de oude kern Veere parkeren.

   Wat heb ik nodig?

   • het kentekenbewijs van het betreffende voertuig of contract lease-/bedrijfsauto.
   • eventueel een inschrijvingsbewijs van de Kamer van Koophandel
   • uw legitimatiebewijs.

   Hoe lang duurt het?

   Meestal krijgt u de parkeervergunning nog dezelfde dag.

   Bezwaar maken

   Als u het niet eens bent met de beslissing over uw parkeervergunning, kunt u binnen 6 weken bezwaar maken bij de gemeente.

   Meer informatie

   Een parkeervergunning is iets anders dan een parkeerontheffing. Met een parkeerontheffing kunt u meestal tijdelijk parkeren op een plek waar dit normaal gesproken niet mag.

   Parkeerverordening Domburg

   Parkeerverordening Veere

   Met wie kan ik contact opnemen?

   Centrale Publieksbalie
   telefoonnummer (0118) 555 444
   e-mail cpb@veere.nl

   Heeft u gevonden wat u zocht?

   Heeft u een vraag? Wij helpen u graag!

   Neem contact met ons op via het contactformulier

   Ralf Beije

   Ralf Beije

   Medewerker Publieksbalie