Op zaterdag 14 september is het zo ver: de Open Monumentendag 2019. In de gemeente Veere zijn verschillende monumenten die dag gratis of tegen gereduceerd tarief te bezoeken. Het aanbod is gevarieerd: vuurtorens in Westkapelle, buitenplaatsen in Oostkapelle en Grijpskerke, Museum Veere en verschillende molens en kerken.

Het landelijke thema is dit jaar: ‘Plekken van Plezier’. Dit thema gaat over de plekken waar mensen voor en mét plezier naartoe gingen en gaan. Hierbij valt te denken aan een theater, schouwburg of dierentuin. In de gemeente zijn deze monumenten niet te vinden. Dat wil niet zeggen dat er geen plekken van plezier zijn.

In ieder monument zijn vrijwilligers aanwezig om bezoekers wegwijs te maken en om vragen beantwoorden. Zonder deze vrijwilligers is het niet mogelijk om deze dag te organiseren. Om hen te bedanken krijgen de deelnemende monumenteneigenaren een lunchpakket. Wethouder Schot zal een aantal lunchpakketten bezorgen.

De deelnemende monumenten zijn terug te vinden in het magazine dat wij samen met de gemeente Middelburg en Vlissingen uitgeven. Dit magazine is te verkrijgen bij alle deelnemende monumenten, supermarkten en VVV-kantoren. Bekijk het online magazine op onze site. 

Vuurtoren Westkapelle en Grote Kerk Veere