Sinds 2014 werkt de gemeente Veere samen met ZB Bibliotheek van Zeeland voor de uitvoering van het bibliotheekbeleid. Dit doet de ZB door het inzetten van twee bibliobussen: de Columbus, de biblioservicebus. Sinds oktober 2019 zet de ZB een derde bus in: de ZBBUZZ. Alle drie de bussen staan in 2020 op vaste tijden op vaste plaatsen in de verschillende kernen van gemeente Veere.

Coronamaatregelen

In de bibliobus worden niet meer dan twee mensen tegelijk toegelaten. Ook is het verplicht om in de bus een mondkapje te dragen. Desinfectiemiddelen en mondkapjes zijn aanwezig. De medewerkers houden toezicht op het naleven van de maatregelen.  

Let op: de bussen rijden tot uiterlijk 20.00 uur.

ZBBUZZ

Deze bus is een informatiepunt bedoeld om mensen te helpen die moeite hebben met het vinden van overheidsinformatie. Bijvoorbeeld huur- en zorgtoeslag, rijbewijs, (verkeers)boetes, pensioen en uitkering. Medewerkers op deze bus helpen je met het vinden van informatie op internet en verwijzen door naar de juiste instanties. In de ZBBUZZ kun je ook terecht als je beter Nederlands wilt lezen, spreken en schrijven. De medewerkers weten waar je een taalcursus of een taalmaatje vindt.

Columbus

De Columbus is een onderwijsservicebus. De bus staat één keer per twee weken bij de basisscholen in de gemeente Veere. De Columbus richt zich op het uitlenen van leesmaterialen, leesbevordering en mediawijsheid.

Biblioservice bus

De biblioservice bus dient als bibliotheek voor de kernen binnen de gemeente Veere en als ontmoetingsplek voor inwoners van deze kernen. De bus biedt ook extra diensten en producten zoals een geldautomaat, oplaadpunt voor OV-chip en een PostNL verkooppunt. Je kunt er ook informatie vinden over wonen, zorg en welzijn.

Meer informatie

Meer weten over de bibliobussen? Kijk voor het rooster met statijden en meer informatie op de website van ZB Bibliotheek van Zeeland.