Wat is het?

In gemeente Veere staat in iedere kern een glasbak. Alle glazen potten, flessen, flesjes, potjes waarin drank, eten, babyvoeding, cosmetica, parfum of medicijnen hebben gezeten (verpakkingsglas) mogen in de glasbak. Andere glassoorten, zoals drinkglazen, vazen en (oven)schalen horen bij het restafval. Spiegels en vensterglas levert u in bij de glashandel of milieustraat. In gemeente Veere kunt u het glas scheiden in groen, bruin en wit glas. Hoe beter het glas vooraf gesorteerd is, hoe meer energie en grondstoffen er bespaard worden. Zorg dat de fles of pot zoveel mogelijk leeg is. Een klein restje is geen probleem. Omspoelen en afwassen is zonde van het water en de energie.

De doppen en deksels mogen wel mee in de glasbak. Heeft u de doppen en deksels er al afgehaald? Doe deze dan in de PMD bak. Het mag dus beiden.

Glas kan oneindig vaak gerecycled worden, glas wordt nooit afval. Recyclen bespaart veel grondstoffen en energie. Je helpt het milieu dus als je glazen potten en flessen in de glasbak gooit.

Hoe werkt het?

In de afvalkalender vindt u de locatie van de glasbak.

Meer informatie

Met wie kan ik contact opnemen?

Harry Louwerse
telefoonnummer (0118) 555 458
e-mail ac.louwerse@veere.nl

Marga Burgers
telefoonnummer (0118) 555 268
e-mail m.burgers@veere.nl

medewerkers Centrale Publieksbalie
telefoonnummer (0118) 555 444
e-mail cpb@veere.nl

Zeeuwse Reinigingsdienst ZRD
telefoonnummer (0115) 478 100
e-mailadres info@zrd.nl

Heeft u een vraag? Wij helpen u graag!

Neem contact met ons op via het contactformulier 

Lenny van Lambalgen-de Visser

Lenny van Lambalgen-de Visser

werknemer Publieksbalie