Op 1 juli 2021 organiseerden wij een digitale informatiebijeenkomst over Transitievisie Warmte. Tijdens de bijeenkomst gaven we informatie over de eerste resultaten over de Transitievisie Warmte voor de gemeente Veere. 

Uitslag online enquête

In Zeeland werken we samen aan een plan en aanpak om in de toekomst over te stappen naar aardgasvrij wonen. Inwoners en eigenaren van huizen en gebouwen krijgen op den duur te maken met de overstap van aardgas naar een duurzame vorm van verwarmen en koken.

In november hebben we inwoners uit onze gemeente en alle andere Zeeuwse gemeenten via een online enquête gevraagd mee te denken over dit onderwerp. Daaruit bleek onder andere dat veel inwoners van onze gemeente weten dat we op zoek moeten naar andere, duurzame manieren van verwarmen. Ook bleek dat veel inwoners regelmatig geïnformeerd willen worden.

Waar staat de gemeente?

We onderzoeken nu hoe we de overstap naar een aardgasvrij wonen in de gemeente Veere in een passend tempo kunnen maken. We kijken welke wijk en/of welk dorp op welke manier over zou kunnen gaan op andere manieren van verwarmen. Daarnaast bekijken we welke tussenstappen we nu al kunnen nemen. Dit schrijven we op in de Transitievisie Warmte. In 2021 moet elke gemeente zo’n visie klaar hebben.

Digitale bijeenkomst 1 juli

Het doel van deze avond was inwoners en bedrijven informeren en betrekken bij de overstap naar aardgasvrij. Onderwerpen die werden toegelicht waren: waarom aardgasvrij, wat is de transitievisie warmte, wat zijn de voorlopige conclusies voor de gemeente Veere, welke vragen leven er onder de inwoners en bedrijven, hoe kijkt u aan tegen gasbesparing en wat heeft u nodig. U kan bijeenkomst hieronder terugkijken of bekijk de documenten onderaan deze pagina.

Informatie

Wilt u meer weten over het verduurzamen van uw woning? Kijk dan op de pagina Duurzaamheid  of op de pagina Meestgestelde vragen Transitievisie Warmte gemeente Veere op onze website.