Tegoedbon voor aanschaf energiezuinig witgoed

Inwoners uit onze gemeente die in 2023 energietoeslag kregen, hebben een tegoedbon van € 750,- ontvangen voor de aanschaf van energiezuinig witgoed. De bon is te gebruiken om bijvoorbeeld een nieuw en energiezuinig fornuis/kookplaat, koelkast of wasmachine te kopen.

Wethouder Tuk: ‘We willen inwoners met een laag inkomen een extra steuntje in de rug geven. Maar we willen ook een duurzame gemeente zijn. Het is mooi om met het beschikbaar stellen van deze tegoedbon ook mensen met een laag inkomen eenvoudig en laagdrempelig de mogelijkheid te geven om te verduurzamen’
 

Voor wie is de tegoedbon?

Woont u in de gemeente Veere en heeft u in 2023 via Orionis energietoeslag ontvangen? Dan heeft u van Orionis een brief ontvangen met een tegoedbon van € 750,- voor energiezuinig witgoed. U hoeft de tegoedbon dus niet zelf aan te vragen, deze ontvangt u automatisch van Orionis.

Hoe werkt de tegoedbon?

Bij de brief van Orionis vindt u een persoonlijke code waarmee u digitaal de tegoedbon kunt aanvragen. Na het invullen van uw code op de genoemde website ontvangt u de tegoedbon per post thuis. Vervolgens kunt u hiermee bij aangesloten (online) winkels een nieuw apparaat aanschaffen, eventueel met bijbetaling. U kunt de tegoedbon tot uiterlijk 31 december 2024 aanvragen.

Let op

Heeft u misschien al een tegoedbon ontvangen en merkte u dat inwisselen niet lukte? Groupcard, het bedrijf dat de bonnen opstuurt, heeft per abuis een verkeerde website vermeld. Mocht dit bij u het geval zijn, dan ontvangt u in week 28 een brief met de juiste website.

Meer ondersteuning bij verduurzamen van uw huis

Wilt u weten hoe u uw huis verder kunt verduurzamen en uw energierekening kunt verlagen? We bieden alle inwoners de mogelijkheid om een gratis energiegesprek aan te vragen met een energiecoach. De energiecoach komt bij u thuis op een door u gekozen moment. 

U kunt een afspraak maken via www.bespaarafspraak.nl/veere of telefonisch via (0118) 555 444.