Op deze pagina vindt u informatie over alle stemlokalen in de gemeente Veere voor de verkiezingen voor het Europees Parlement op 6 juni 2024. Voor een stemlokaal bij u in de buurt kijkt u op de website Waar is mijn stemlokaal.

Onderaan deze pagina vindt u uitleg over hoe u stemt met een stembiljet.

Voorzieningen voor gehandicapten bij de stembureaus

 1. Alle stembureaus zijn rolstoeltoegankelijk
 2. Bij elk stembureau is een (tijdelijke) gehandicaptenparkeerplaats aanwezig
 3. Daar waar nodig zijn drempelhulpen geplaatst
 4. In ieder stembureau is een stemhokje met verlaagd schrijfblad aanwezig
 5. In ieder stembureau is een groot-letter type van de kandidatenlijst beschikbaar 
 6. Op ieder stembureau is een loep aanwezig.
 7. Er is een braille-lijst op papier beschikbaar op het gemeentehuis. Deze kan opgevraagd worden op een stembureau naar keuze.

Parkeren in Domburg, Veere en Zoutelande

Tijdelijke parkeeroplossing Oranjeplein Veere

Het stembureau in Veere is dit jaar weer in Verenigingsgebouw het Akkoord aan de Oudestraat te Veere. Als u met de auto komt, dan parkeert u op het Oranjeplein.

30 minuten gratis parkeren

Op het Oranjeplein in Veere is het vergunning parkeren van kracht. We vinden het belangrijk dat zoveel mogelijk mensen stemmen, zonder dat zij hoeven te betalen voor het parkeren op het Oranjeplein. Op donderdag 6 juni 2024 kunt u daarom vanwege de verkiezingen maximaal 30 minuten parkeren op het Oranjeplein zonder parkeerbelasting te betalen bij de parkeerautomaat. U stelt hiervoor uw parkeerschijf in werking en plaatst die duidelijk zichtbaar achter de voorruit van uw auto.

Bebording

Op het Oranjeplein communiceren we deze tijdelijke parkeeroplossing op donderdag 6 juni 2024 met bebording en op de parkeerautomaten.

Parkeren in Domburg en Zoutelande

Stemmers bij de stemlocaties gemeentehuis Domburg en MFA de Soute Schakel te Zoutelande kunnen gebruik maken van de parkeeroplossing die daar standaard voor iedereen geldt. Op parkeerterrein Traverse in Domburg en parkeerterrein Jumbo/MFA in Zoutelande kan elke parkeerder met een druk op de groene knop een gratis parkeerticket voor de duur van 60 minuten verkrijgen. U plaats dit parkeerticket hierna duidelijk zichtbaar achter de voorruit van uw voertuig.

Hoe stemt u met het stembiljet?

 • U stemt door één rondje rood te kleuren voor de naam van de kandidaat op wie u wilt stemmen.
 • Heeft u meer rondjes rood gemaakt of tekst of tekeningen op het stembiljet gezet, dan is het stembiljet ongeldig.
 • Als u  zich heeft vergist bij het invullen, geeft u het stembiljet terug aan de voorzitter en vraagt u een nieuw stembiljet. U krijgt eenmaal een nieuw stembiljet.
 • Als u het stembiljet leeg laat en dit wel in de stembus stopt, heeft u een blanco stem uitgebracht.
 • Heeft u het stembiljet ingevuld, vouw het zo dicht dat de kandidaten niet zichtbaar zijn en stop het stembiljet in de stembus.
 • U stemt blanco door het rondje niet rood te maken en niet op het stembiljet te schrijven of te tekenen. U vouwt het onbeschreven stembiljet dicht en stopt het in de stembus.
 • Schrijft u toch op het stembiljet, dan stemt u niet blanco maar geldt u stem als ongeldig.