Om ondermijning in de gemeente Veere te signaleren en aan te pakken vond er dinsdag 16 april een integrale controle plaats op verschillende bedrijventerreinen in de gemeente Veere. Dit was in samenwerking met politie, Douane, Regionale uitvoeringsdienst en het Districtelijk interventieteam. Door de grote concentratie van de gezamenlijke capaciteiten en bevoegdheden is het mogelijk om kennis en bevoegdheden te bundelen en om, indien gewenst, een ondermijnende situatie direct aan te pakken. 

Resultaten

We kijken terug op een ‘succesvolle’ middag. Er is een aantal overtredingen geconstateerd op milieugebied. Zo werd er niet voldaan aan de verplichte milieumelding. Ook had de gemeente het vermoeden dat gewoond werd op een locatie waar dat niet mag volgens het bestemmingsplan. Daarnaast zijn er twee gestolen auto’s aangetroffen. De politie en gemeenten gaan hier verder onderzoek naar doen.

Tijdens deze controlemiddag was er ook gelegenheid ondernemers en andere aanwezigen op het terrein te informeren en bij hen bewustwording te creëren over ondermijning. Hierbij zijn onder andere informatiemappen uitgedeeld. 
 

Meldingen

Ondermijning tegengaan kan de overheid niet alleen. Ook de burger kan een bijdrage leveren. Hebt u het gevoel dat er iets niet pluis is? Of bent u benaderd door criminelen? Meld het altijd. Bij spoed belt u 112. Bij geen spoed, wél politie belt u 0900-8844. Melden kan ook anoniem via Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000