Opening natuurspeeltuin en ontmoetingsplaats Serooskerke

Veel inwoners van Serooskerke hebben zich ingezet voor het mogelijk maken van een  natuurspeeltuin en ontmoetingsplaats in Serooskerke. Een mooie samenwerking tussen inwoners, gemeente, lokale verenigingen/stichtingen, bedrijven en landelijke partners. 

Op 6 juli om 11.00 uur is het eindelijk zover… Tijdens het jaarlijkse feest in het dorp, de Stroskerkse dag, opent burgemeester Schouwenaar de nieuwe natuurspeeltuin en ontmoetingsplaats in Serooskerke.

Natuurspeeltuin en ontmoetingsplaats

De nieuwe locatie heeft onder andere een picknickplaats, amfitheater, een natuurlijke spelplek voor kinderen, jeu de boules banen voor jong en oud, een beweegbank voor ouderen, ANWB verkeersplein voor de kleintjes en toegankelijke wandelpaden. 

De centrale speel- ontmoetingsplaats blijft ook de komende tijd in ontwikkeling. Onder andere wordt medio oktober/november 2024 het Tiny Food Forest aangeplant samen met vele andere bomen en struiken in het gebied. Hiervoor wordt een heuse Stroskerkse boomplantdag georganiseerd. 

Komt u naar de opening?

U bent van harte welkom bij de opening op zaterdag 6 juli van  11.00 uur tot 12.30 uur bij de Zandput in Serooskerke. Let op: op 6 juli is het ook Stroskerksedag en is de Zandput alleen te voet bereikbaar.

Burgemeester Schouwenaar opent deze dag de speeltuin en ontmoetingsplaats. Aansluitend zijn er dans– en zangoptreden voor de jeugd, demonstraties Jeu de Boules en beweegbank en een speurtocht voor kinderen.