Een elektrische auto is schoon, stil en zuinig. Elektrisch rijden is beter voor de luchtkwaliteit en veroorzaakt minder CO2 uitstoot dan het rijden op fossiele brandstof zoals benzine of diesel. Het is bovendien stiller. Dat is goed voor onze gezondheid en omgeving. Om elektrisch rijden te stimuleren zijn voldoende oplaadpunten nodig. Kijk op www.oplaadpunten.nl of www.oplaadpalen.nl voor oplaadpunten bij u in de buurt.

Beschikt u over een eigen oprit of garage, dan moet u op eigen terrein een oplaadpunt laten aanleggen. Heeft u die mogelijkheid niet? U vraagt online een nieuwe laadpaal aan (gratis) of u vraagt een kabelgoot aan.

Aanvragen laadpaal

Het aanvragen van een laadpaal doet u zelf. U heeft keuze uit vier marktpartijen die in de gemeente Veere laadpalen plaatsen. Meer informatie over de marktpartijen en hun dienstverlening leest u op de website van de marktpartijen. Voor het aanvragen van een laadpaal in de gemeente Veere kiest u uit een van de onderstaande aanmeldpagina’s:

Voorwaarden

U kunt een laadpaal aanvragen als u voldoet aan deze voorwaarden:

  • u bezit een elektrische auto of u heeft deze besteld (aan te tonen met het aankoopbewijs of leasecontract),
  • u heeft geen eigen parkeerplaats,
  • u kunt niet vanuit een eigen voorziening op eigen terrein opladen,
  • u woont in de gemeente Veere,
  • binnen 200 meter loopafstand bevindt zich geen ander laadpunt.

Voor een aanvraag in een gebied waar betaald parkeren geldt, stuurt u een kopie van de bewonersparkeervergunning mee met de aanvraag.

Voor een aanvraag bij een gehandicaptenparkeerplaats, stuurt u het bewijs van uw gehandicaptenparkeerplaats mee met de aanvraag.

Kabelgoot aanvragen

Een kabelgoot maakt het opladen vanaf uw woning mogelijk, ook als u geen parkeergelegenheid op eigen terrein heeft.
Wij leggen speciale tegels met een goot voor de laadkabel in de stoep. Hierdoor blijft de stoep veilig begaanbaar. U moet de kabel na gebruik meteen opruimen. De tegels met kabelgoot worden geplaatst door (en blijven eigendom van) de gemeente. De kosten voor het aanleggen van de kabelgoot betaalt u zelf. Voor meer informatie verwijzen wij u naar de pagina 'kabelgoot' op onze website. 

Plankaart

We zijn bezig met het opstellen van een plankaart. Dit is een kaart waar in de toekomst laadpalen kunnen worden geplaatst op basis van prognoses richting 2030. Hierbij houden we rekening met o.a. de afstand tot een woning, programma en plaatsingsleidraad.

De plankaart is digitaal in te zien van 29 september 2023 tot 12 november 2023. U vindt de plankaart via de onderstaande knop.

Plankaart bekijken

Via deze link kunt u feedback geven op locaties waar we de komende tijd mogelijk oplaadpunten plaatsen voor elektrische auto’s.

Uw auto opladen op een betaald parkeerterrein of in een vergunninghouderzone

U betaalt op een laadplek voor uw elektrische voertuig parkeerbelasting bij de parkeerautomaat.
Bij een laadpaal parkeren mag alleen als de auto oplaadt. Daarna parkeert u op een normale parkeerplaats.

Wilt u uw auto opladen bij een laadpaal binnen een vergunninghouderzone? Dat kan alleen als u een parkeervergunning heeft. Op de pagina 'Overzicht parkeervergunningen' leest u wie, voor welke parkeervergunning in aanmerking komt.

Contact

Heeft u vragen? Mail dan naar verkeer@veere.nl