Maandag 5 februari is ons online participatieplatform doemee.veere.nl live gegaan. De gemeente zet het platform in om de betrokkenheid van inwoners, ondernemers en organisaties te vergroten bij het vormgeven van beleid en plannen. Elke honderdste aanmelder ontvangt een gratis taart. 

Toegankelijk voor iedereen

Twee vrienden

Doemee.veere.nl is een digitaal platform dat mensen uitnodigt om mee te denken bij het vormgeven van beleid en projecten. Op het platform kunnen inwoners, ondernemers en organisaties in gemeente Veere deelnemen aan discussies en besluitvorming. Of het nu gaat om het opknappen van een buurt, de aanleg van nieuwe wegen, of het creëren van een gedeelde visie voor de hele gemeente, dit platform biedt ruimte voor iedereen om mee te doen en ideeën te delen.

Hoe werkt het?

jong en oud iemand bekijken citizenlab

Doemee.veere.nl maakt digitale participatie eenvoudig en toegankelijk. Voor elk project wordt duidelijk aangegeven voor wie het bedoeld is. Sommige projecten zijn gericht op alle inwoners en andere op specifieke doelgroepen. Deelnemers kunnen op verschillende manieren hun stem laten horen. Zij kunnen bijvoorbeeld stemmen, liken, deelnemen aan discussies op een forum en hun mening kenbaar maken via interactieve kaarten.

Omgevingsprogramma strand

De gemeente Veere nodigt haar inwoners en stakeholders uit om deel te nemen aan het eerste online project: ‘het omgevingsprogramma strand’. In dit programma wordt nieuw beleid gemaakt voor het strand. Hiervoor is het belangrijk om te weten waar de wensen en behoeften liggen voor het strandbezoek van onze inwoners, ondernemers en organisaties.

Aanmelden