Trouwambtenaar Ad Maris

Ad Maris voltrok zijn eerste huwelijk voor de gemeente Veere in 1995. Sindsdien begeleidde hij vele bruidsparen tijdens hun jawoord. “Trouwen is een belangrijke stap in een mensenleven”, vindt Ad Maris: “En tegelijkertijd een mooi symbool.”

Wie is Ad Maris?

Het lied van leven mag ik al ruim 60 jaar meezingen. Voor mij kende dit veel positieve, leuke en plezierige coupletten. Maar hier en daar komt er ook een somber of verdrietig deel in voor. Dat krijg je als je wat ouder wordt. Al met al is het een mix van waaruit begrip is gegroeid voor wat mensen beweegt. Naast mijn werk als trouwambtenaar, ben ik ICT-ondernemer en actief in de kerkelijke gemeente.

Waarom ik graag uw huwelijk voltrek

Trouwen is een belangrijke stap in een mensenleven. Daarnaast is het huwelijk een mooi symbool. Een symbool van durf, moed en avontuur. Maar bovenal van liefde en trouw. We noemen het tenslotte niet voor niets trouwen. Met het jawoord geven jullie aan dat jullie een uitdaging aangaan: je belooft elkaar een heel leven lang samen te blijven. Onder alle omstandigheden. Als trouwambtenaar maak ik hier samen met jullie graag een bijzonder moment van. Een moment waaraan jullie nog vaak met veel warmte terugdenken. 

Mijn bijdrage aan uw trouwdag

Vooraf voer ik met de aanstaande echtgenoten een goed gesprek. Tijdens dit gesprek verzamel ik de bouwstenen voor de toespraak die ik op jullie huwelijksdag houd. Als jullie dat willen natuurlijk. Dat levert voor ieder bruidspaar weer een eigen verhaal op. Ingrediënten die altijd terugkomen zijn een beetje humor, een beetje ernst, een beetje wijsheid en een beetje goede raad.

Kernwoorden

Humor, ernst, wijsheid.

Ad Maris

"Je trouwt vrijwillig, maar niet vrijblijvend."