Kosten trouwen in de gemeente Veere

De kosten voor de trouwplechtigheid of voor het registreren van uw partnerschap in 2024 zijn afhankelijk van de datum en het tijdstip dat u kiest: 

dagtijdkosten aanvraag huwelijk 2024
maandagochtendom 10.00 en 10.30 uurgratis 
maandag tot en met vrijdagvan 09.00 tot 17.00 uur€ 567,00
maandag tot en met vrijdagvan 17.00 tot 21.00 uur€ 687,00
op zaterdagvan 09.00 tot 21.00 uur€ 955,00
  • De kosten blijven hetzelfde als u een eigen ambtenaar (Babs) voor één dag aanvraagt. 
  • Ook blijven de kosten hetzelfde als er een bode assisteert bij een huwelijk op locatie.
  • Kosten inclusief trouwboekje met uitzondering van maandagochtend. 

Kosten getuigen van de gemeente

U kunt gebruik maken van getuigen van de gemeente. Voor een huwelijk of een geregistreerd partnerschap zijn minimaal twee en maximaal vier getuigen nodig. De kosten per getuige zijn in 2024 € 39,00.

Gratis trouwen

Op maandagochtend om 10.00 uur en om 10.30 uur is het mogelijk om kosteloos te trouwen of een partnerschap te registreren. U krijgt dan een eenvoudige ceremonie in het gemeentehuis in Domburg. Bij deze ceremonie wordt geen muziek gespeeld of uitgebreide toespraak gehouden. Er mogen maximaal 10 personen bij aanwezig zijn. Wij zorgen voor een trouwambtenaar, u kunt deze niet zelf kiezen. Bij aankomst moet u uw identiteitsbewijs laten zien.

Als u een trouwboekje wilt, kunt u dit vooraf bestellen via trouwen@veere.nl dit kost € 24,00. 

Melding voorgenomen huwelijk of geregistreerd partnerschap is gratis

Aan een melding van een voorgenomen huwelijk of geregistreerd partnerschap (vroeger heette dit ondertrouw) zijn geen kosten verbonden. In de gemeente Veere kunt u de melding online doen via onze huwelijksApp.

Wijzigen trouwdatum of -tijdstip

U kunt uw trouwdatum of het tijdstip telefonisch aanpassen via telefoonnummer (0118) 555 444 of per e-mail trouwen@veere.nl. Vermeld in uw e-mail duidelijk de oorspronkelijke afspraak en de wijzigingen. Vergeet niet uw naam en de naam van uw partner in de e-mail te zetten! Helaas zijn we genoodzaakt voor het wijzigen of annuleren van een al gepland huwelijk of geregistreerd partnerschap kosten in rekening te brengen. Als binnen twee maanden voor het voltrekken van het huwelijk of geregistreerd partnerschap de datum wordt geannuleerd of gewijzigd kost dit in 2024 € 180,00.

Annuleren

Als u uw huwelijk of geregistreerd partnerschap wilt annuleren kunt u dit per e-mail trouwen@veere.nl of schriftelijk doorgeven.
Uw brief kunt u sturen naar:

Gemeente Veere
Afdeling Dienstverlening
Postbus 1000
4357 ZV Domburg

Vermeld in uw e-mail of brief:

  • de datum van het geplande huwelijk of geregistreerd partnerschap;
  • uw naam;
  • de naam van uw partner;
  • de reden van de annulering.