Vrouwenpolder

Vrouwenpolder

Vrouwenpolder is een dijkdorp aan een van de krachtigste waterkeringen ter wereld: de Oosterscheldekering. De badplaats grenst aan het natuurpark Oranjezon, het Veerse Meer en aan de breedste stranden van Zeeland. Bovendien vormt Vrouwenpolder de entree naar Walcheren. Langs de kust van Vrouwenpolder valt de veelzijdigheid op. Kitesurfers en catamaranboten, vliegeraars, jonge gezinnen met kinderen die zandkastelen bouwen. Bezoeker of inwoner: iedereen roemt de omgeving van Vrouwenpolder.

Goed eten en lekker slapen

Mensen die ’s avonds bij elkaar komen in de cafés en restaurants in de gezellige dorpskern is een typerend beeld voor Vrouwenpolder. Er is voor ieder wat wils en de zee is altijd dichtbij. Toeristen kunnen er bijzonder overnachten. Bijvoorbeeld in een tipitent op de minicamping, in een eigentijdse hoeve in Zeeuwse stijl of in één van de slaapstrandhuisjes.

Wist u dat Vrouwenpolder

  • rond 1300 is ontstaan in een net ingepolderd gebied;
  • lange tijd een grote rol heeft gespeeld als bedevaartsoort vanwege wonderen die in het dorp plaatsvonden;
  • haar naam te danken heeft aan een mysterieus schilderij van Maria; deze madonna werd Onze-Lieve-Vrouwe van de Polder genoemd;
  • begin 2014 de postcodeloterij won en daarmee het landelijke nieuws haalde.

Dorpsraad Vrouwenpolder

Vrouwenpolder heeft een Dorpsraad. Deze Dorpsraad Vrouwenpolder(externe link):

  • behartigt de belangen van de inwoners;
  • signaleert behoeften en wensen van de inwoners;
  • geeft (on)gevraagd advies aan het college van burgemeester en wethouders.

Kernambtenaar

Heeft u een algemene vraag over uw kern? Stel deze aan de kernambtenaar. Voor Vrouwenpolder is dit Hans van den Broeke. Hij is per mail bereikbaar via JC.van.den.Broeke@veere.nl.  

Kernwethouder

Wethouder Steketee is kernambtenaar van Vrouwenpolder. 

Vrouwenpolder dorpsplan 2020