Zelf een trouwlocatie kiezen

Hebben u en uw partner elkaar tijdens een zomervakantie op Walcheren ontmoet? Dan heeft u misschien mooie herinneringen aan een bepaalde plek. Wat is er mooier dan daar uw trouwfeest te organiseren? Wilt u niet trouwen op een traditionele plek, maar zoekt u een unieke en persoonlijke locatie? Dan is er keuze te over in de gemeente Veere.

Kerk, kasteel of strandpaviljoen?

De diverse dorpjes binnen de gemeente Veere zijn rijk aan unieke, authentieke en romantische trouwlocaties. Binnen en buiten de dorpskernen treft u vele fotogenieke kerkjes en kastelen aan. De monumentale panden aan de Veerse haven spreken ook tot de verbeelding. Of gaat uw voorkeur uit naar een hotel of strandpaviljoen waar u vakantie heeft gevierd? Ook minder voor de hand liggende plekjes zijn wellicht beschikbaar als trouwlocatie.

Trouwen in de buitenlucht

Trouwen in de buitenlucht kan, maar daar horen wel een aantal spelregels bij. U kunt bijvoorbeeld trouwen op een terras, een veranda of in een tuin, als dit maar bij het aangewezen gebouw hoort. Een willekeurige plaats in het bos of op het strand voldoet daar niet aan. Wilt u weten of uw locatie geschikt is? Neem contact op met onze afdeling Dienstverlening via telefoonnummer (0118) 555 444, of per e-mail trouwen@veere.nl.

Hoe werkt het?

Kiest u voor een locatie naar keuze, dan bent u zelf verantwoordelijk voor het reserveren van de betreffende locatie. De huur voor de locatie betaalt u rechtstreeks aan de verhuurder. U moet het huwelijk ook melden bij de gemeente Veere. Dit kan via de huwelijksApp. Voor de huwelijksvoltrekking of het geregistreerd partnerschap betaalt u hetzelfde tarief als in het stadhuis van Veere of het gemeentehuis van Domburg. Ook op een zelf gekozen trouwlocatie voltrekt een trouwambtenaar uw huwelijk. Om alles netjes te regelen legt u de gemaakte afspraken met de verhuurder vast in een 'overeenkomst trouwlocatie'. Deze wordt, na uw online reservering van de trouwdatum, per mail aan u toegestuurd.

Is uw trouwlocatie geschikt?

Heeft u een bijzondere trouwlocatie op het oog? Geef deze dan samen met de datum en het tijdstip van uw voorkeur aan ons door. Als u dit drie maanden voor de door u gekozen datum doet, kunnen we op tijd aangeven of de locatie geschikt is. Met onze speciale checklist voor trouwlocaties kunt u bekijken of uw locatie aan alle voorwaarden voldoet. Na ontvangst van de 'overeenkomst trouwlocatie' controleren wij of de trouwlocatie inderdaad geschikt is. Als u de 'overeenkomst trouwlocatie' op tijd toestuurt (drie maanden voor de trouwdatum) dan kunnen wij op tijd laten weten of alles in orde is.

Heeft u nog vragen?

Op onze website vindt u veel informatie over de voorbereidingen van uw trouwdag. Komt u er toch niet helemaal uit? Neem dan gerust contact op met de afdeling Dienstverlening van de gemeente Veere via telefoonnummer (0118) 555 444 of per e-mail trouwen@veere.nl. Veel succes met alle voorbereidingen en wij wensen u toe dat het een onvergetelijke dag mag worden!