Informatie over trouwen in de gemeente Veere?

Trouwen doet u het liefst op de dag en het tijdstip van uw voorkeur. We zetten de mogelijkheden voor u op een rij:

  • maandag van 9.00 tot 21.00 uur
  • maandag gratis trouwen om 10.00 en 10.30 uur, eenvoudige ceremonie in het gemeentehuis in Domburg*
  • dinsdag van 9.00 tot 21.00 uur
  • woensdag van 9.00 tot 21.00 uur
  • donderdag van 9.00 tot 21.00 uur
  • vrijdag van 9.00 tot 21.00 uur
  • zaterdag van 9.00 tot 21.00 uur

* Op maandagmorgen kunt u gratis trouwen met een eenvoudige ceremonie. U kunt zelf geen trouwambtenaar kiezen. U mag maximaal 10 personen meenemen.

Er is een maximaal aantal huwelijken per dag mogelijk. Het is dus van belang dat u uw voornemen tijdig doorgeeft.

Met trouwen bedoelen we ook de registratie van een partnerschap.

Let op: u kunt niet trouwen op zondagen, christelijke en nationale feestdagen. De officiële trouwceremonie duurt ongeveer 30 minuten. U kunt dan ook een half uur over de betreffende locatie beschikken. 

Woont u in het buitenland, heeft u in het buitenland gewoond of gaat u een huwelijk of partnerschap aan met iemand die een andere nationaliteit heeft?

  • De gemeente kan voor de periode dat u in het buitenland woont of heeft gewoond niet aantonen dat u ongehuwd was. U moet dit dus zelf aantonen. 
  • U kunt een uittreksel in meerdere talen krijgen. Deze verklaring is dan opgesteld in het Nederlands, Engels, Frans, Duits, Spaans, Italiaans, of Turks. Is een afschrift niet in de gewenste taal verkrijgbaar of accepteert een instantie het niet? Dan moet u het afschrift zelf laten vertalen door een beëdigd vertaler.
  • Ook andere documenten moeten soms worden overlegd. Het gaat bijvoorbeeld om een geboorteakte.

Documenten inleveren

Wilt u in de gemeente Veere trouwen? Dan moet(en) u en/of uw partner soms nog documenten inleveren. Bent u in Nederland geboren en heeft u hier altijd gewoond? Dan zijn uw gegevens meestal bekend in de Basis Registratie Personen (BRP).

Bent u niet in Nederland geboren en/of heeft u hier niet altijd gewoond? En zijn niet al uw gegevens bekend in de BRP? Dan moet u deze documenten eerst laten registreren in de BRP:

DocumentWanneer nodig?Uitleg
Een kopie van een geldig identiteitsbewijsAltijdPaspoort of identiteitskaart
Een kopie van een geldig identiteitsbewijs van de getuigenAltijdPaspoort of identiteitskaart
Een echtscheidingsakte of akte van ontbinding van een geregistreerd partnerschap of een overlijdensakteWanneer u eerder gehuwd bent geweest/partnerschap hebt gehad en de akte nog niet is geregistreerd in de BRPDe akte vraagt u aan in de gemeente waar u toen bent getrouwd/partnerschap bent aangegaan. De overlijdensakte vraagt u aan in de gemeente waar uw partner is overleden
Een recent afschrift van uw geboorteakteWanneer de geboorteakte nog niet is geregistreerd in de BRPIn uw geboorteakte staan de gegevens van uw ouders. Deze akte vraag u aan in de plaats waar u bent geboren.
Verklaring van woonplaats/nationaliteit/burgerlijke staatAls u of uw partner in het buitenland woontDe verklaring vraagt u aan in uw huidige woonplaats

Buitenland

Bent u in het buitenland geboren, getrouwd, gescheiden of heeft u in het buitenland gewoond. Dan moet u hiervan, als u dat nog niet gedaan heeft, bewijsstukken overleggen. Het kost soms veel tijd om deze documenten op te vragen. Sommige documenten moeten ook gelegaliseerd worden. Meer informatie over deze documenten of legalisatie krijgt u nadat u digitaal een aanvraag voor uw huwelijk of partnerschap hebt ingediend.

Gaat u trouwen en hebben u of uw partner de nationaliteit van een land buiten de Europese Unie. Dan kan het zijn dat de gemeente extra informatie nodig heeft. De gemeente neemt contact met u op als dit voor u geldt. 
 

Reserveer uw trouwdag online

Wilt u trouwen in het stadhuis van Veere, het gemeentehuis van Domburg of een locatie naar keuze? In onze huwelijksApp ziet u in een oogopslag of de gewenste locatie op uw trouwdag nog beschikbaar is. En als u dat wilt, kunt u deze dag hier ook direct reserveren. U heeft hiervoor wel DigiD nodig en van uw getuigen kopieën (voor- en achterkant) van de identiteitsbewijzen. 

Onze trouwambtenaren

In de gemeente Veere werken vier trouwambtenaren. Op de pagina trouwambtenaren stellen zij zich aan u voor.

Kies een trouwlocatie

Er zijn prachtige trouwlocaties in onze gemeente. Bekijk ze op de pagina trouwlocaties.

Meer informatie over trouwen

Wilt u meer weten over trouwen in onze gemeente? Dan kunt u contact opnemen met de afdeling Dienstverlening via telefoonnummer (0118) 555 444 of e-mailadres trouwen@veere.nl.