Stel u wilt als starter een huis kopen, maar kunt op basis van uw salaris net niet voldoende lenen voor het huis dat u op het oog heeft. Inwoners en toekomstige inwoners van de gemeente Veere kunnen onder bepaalde voorwaarden gebruik maken van de 'Starterslening'. Hierdoor wordt dat ene speciale huis toch mogelijk. De Starterslening overbrugt het verschil tussen het aankoopbedrag en het bedrag dat een starter maximaal kan lenen bij een hypotheekverstrekker. De Starterslening is een speciale aanvullende lening, bovenop de hypotheek waarbij u de eerste drie jaar geen maandlasten heeft.

Voorwaarden Starterslening

De basisvoorwaarden om in aanmerking te komen voor een starterslening zijn:

  • De aanvrager is minimaal 18 jaar en maximaal 40 jaar.
  • Het maximaal te lenen bedrag is € 25.000,00.
  • De aanvrager is niet eerder eigenaar van een woning geweest.
  • Het aankoopbedrag van de woning is maximaal € 180.000,00.

Starterslening aanvragen

Om een starterslening aan te vragen vult u het aanvraagformulier starterslening gemeente Veere in. Stuur deze per post of via de mail naar de gemeente. De gemeente beoordeelt of uw aanvraag voldoet aan de voorwaarden zoals die in de Verordening Starterslening gemeente Veere 2018 zijn opgenomen en geeft binnen acht weken een inhoudelijk akkoord (of niet). Als de gemeente inhoudelijk akkoord gaat, ontvangt u van de gemeente een toewijzingsbrief en de aanvraagformulieren van het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederland (SVn).

Deze aanvraag inclusief de gevraagde bijlagen stuurt u naar SVn. SVn beoordeelt deze op basis van een krediettoets inclusief een BKR-toets waarna u vervolgens een hypotheekofferte ontvangt. Bekijk voor meer informatie de website van SVn.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u terecht bij Yvonne Vader van de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling via telefoonnummer (0118) 555 459 of e-mailadres y.vader@veere.nl.