Uw rijbewijs is geldig tot de datum die op uw rijbewijs staat. Vanaf die datum is het verlopen en moet u een nieuw rijbewijs hebben. U heeft ook een nieuw rijbewijs nodig als u slaagt voor een andere rijbewijscategorie.  

Wilt u uw rijbewijs verlengen of een categorie toevoegen? Op deze pagina leest u op welke 3 manieren u dit kunt regelen.

1: Online aanvragen bij de RDW

Via de website van de RDW kunt u een aanvraag doen om uw rijbewijs te verlengen of om uw rijbewijs uit te breiden met een categorie. Bekijk de website van de RDW voor meer informatie. 

Ben je jonger dan 18 jaar? Houd er dan rekening mee dat je geen korting krijgt als je je aanvraag online via de RDW doet. Meer informatie over kosten lees je verderop deze pagina.

Voordelen van een online aanvraag

U hoeft maar één keer naar het gemeentehuis te komen en het rijbewijs ligt na 2 werkdagen voor u klaar. 

Rijbewijs online verlengen

2: Afspraak maken en online betalen (DigiD en iDEAL)

Als inwoner van de gemeente Veere kunt u digitaal een aanvraag doen voor de verlenging van een bestaand rijbewijs of om een categorie toe te voegen aan uw rijbewijs. Als u digitaal de aanvraag doet, moet u nog wel langskomen bij de gemeente met uw nieuwe pasfoto en om uw handtekening te zetten.

Houd er tijdens de digitale aanvraag rekening mee dat u de volgende gegevens bij de hand heeft

  • Inloggegevens van uw DigiD
  • Digitaal kopie van een aangifte (als u aangifte van een gestolen rijbewijs wilt doen) 
  • Middelen om digitaal te betalen.

Via de knop hieronder start u de aanvraag, maakt u gemakkelijk een afspraak en kunt u direct online betalen.

Een afspraak maken en direct online betalen

3: Afspraak maken en op het gemeentehuis betalen

Het is ook mogelijk een afspraak te maken en op het gemeentehuis te betalen. Dat kan via de knop hieronder.

Een afspraak maken en op het gemeentehuis betalen

Goed om te weten

Rijbewijs verlopen 

Is uw rijbewijs verlopen? Dan mag u niet meer rijden totdat u een nieuw rijbewijs heeft. U mag uw oude rijbewijs niet houden.

Oud rijbewijs inleveren

Heeft u een nieuw rijbewijs aangevraagd? Dan bent u verplicht uw oude rijbewijs in te leveren bij de gemeente. Dit is om fraude tegen te gaan. 

Lees meer over het verlengen van een rijbewijs op de website van Rijksoverheid.

Kosten rijbewijs volwassenen, jeugd en spoedaanvraag

De kosten voor het aanvragen van een rijbewijs zijn € 51,10 voor een volwassen rijbewijs en € 32,70 voor een Jeugdrijbewijs (onder 18 jaar). Ben je onder de 18 jaar en wil je online verlengen via de RDW? Houd er dan rekening mee dat hier geen korting geldt. Hierbij geldt voor alle leeftijden het tarief van € 51,10

Heeft u uw rijbewijs snel nodig? Doe dan een spoedaanvraag. Als u het rijbewijs vóór 14.00 uur aanvraagt, kunt u het de volgende werkdag ophalen. U moet hier wel € 39,65 extra voor betalen.

Wat moet u meenemen naar het gemeentehuis?

U komt persoonlijk naar het gemeentehuis.

U neemt mee

  • Een recente pasfoto die niet ouder is dan 6 maanden. Deze pasfoto voldoet aan de eisen
  • Een pinpas of contant geld om mee te betalen als u nog niet betaald heeft.
  • Verlengt u uw rijbewijs? Neem dan het rijbewijs mee die u al heeft. Is deze niet meer geldig? Neem dan ook uw geldige paspoort of ID-kaart mee.
  • U betaalt meteen bij de aanvraag.

Gezondheidsverklaring

Met de gezondheidsverklaring bepaalt het CBR of u in staat bent om te rijden. Voor meer informatie zie onze pagina Gezondheidsverklaring.

Inlogfunctie rijbewijs

Vanaf 1 juli 2023 heeft elk rijbewijs een inlogfunctie. U kunt uw rijbewijs gebruiken om online in te loggen. Binnen 5 werkdagen na ophalen van het rijbewijs ontvangt u een brief van DigiD met daarin een pincode. Met die code kunt u de inlogfunctie van uw rijbewijs activeren. Zo maakt u het rijbewijs geschikt om in te loggen bij bijvoorbeeld overheidswebsites. Dit is niet verplicht.