Nehalenniagebied Domburg krijgt nieuwe uitstraling 

Domburg heeft al jarenlang het keurmerk badstatus. Met verschillende bouwprojecten en verfraaiingen in de openbare ruimte willen we steeds bijdragen aan de uitstraling van Domburg die bij het keurmerk past. De ontwikkelingen in het Nehalenniagebied zijn hier een voorbeeld van.

Nieuwe hotels

Voor hotel Zonneduin en hotel Nehalennia in Domburg zijn mooie nieuwe hotelontwerpen gemaakt
De vernieuwing van de hotels gebeurt binnen de door de raad vastgestelde kaders. De ontwerpen zijn in overleg met gemeente en de commissie Ruimtelijke Kwaliteit tot stand gekomen. De initiatiefnemers van deze hotels leveren ruimte in zodat de Badstraat breder en kwalitatief beter wordt. En met de extra ruimte kan de gemeente een mooiere strandopgang realiseren. Ook werken de initiatiefnemers mee om geparkeerde auto’s te weren; parkeren voor beide hotels wordt buiten het Nehalenniagebied opgelost. 
In maart 2022 wordt de inrichting van de bestaande parkeerplaats aangepast en landschappelijker ingericht. 

De ontwerpen van beide hotels zijn door de werkgroepen Nehalennia en Boulevard van Schagen positief ontvangen. In een vervolgbijeenkomst wordt samen met de belanghebbenden verder uitwerking gegeven aan de inrichting van het openbaar gebied Boulevard van Schagen en de strandopgang.

Meer ontwikkelingen die het Nehalenniagebied verfraaien


Het terrein van de minigolfbaan is al terug gegeven aan de natuur. De nieuwbouw van de Stenen Toko is inmiddels gestart waarbij het doel is om voor Pasen 2022 het nieuwe gebouw in gebruik te nemen. Achter hotel Nehalennia realiseert de gemeente dan een flinke fietsparkeerplaats. De herinrichting van het openbaar gebied zal aansluitend plaatsvinden waarbij er rekening wordt gehouden met het toeristenseizoen.  Hotel Noordzee heeft de eerste visie voor een verregaande renovatie aangegeven