MijnOverheid ondernemers

MijnOverheid Ondernemers

MijnOverheid voor Ondernemers staat voor samen werken aan de toekomst van ondernemend Nederland. Een digitale omgeving waarmee het voor ondernemers makkelijker wordt om zaken te doen met de overheid. Maar ook om inzicht te krijgen in hoe u als ondernemer geregistreerd staat bij diverse overheden. Meer informatie vindt u op de website www.digitaleoverheid.nl.

Het Ondernemersplein

Op het Ondernemersplein is alle informatie van de overheid voor ondernemers samen met regelhulpen handig op één plek samengebracht. Van wetgeving tot belastingregels en van subsidies tot branche-informatie. Meer informatie vindt u op de website www.ondernemersplein.kvk.nl.

Berichtenbox voor bedrijven

Met de Berichtenbox voor bedrijven kunt u als ondernemer digitaal berichten uitwisselen met Nederlandse overheidsorganisaties. U kunt procedures afhandelen zoals vergunningaanvragen, meldingen, inschrijvingen en registraties. Ook kunt u overheidsorganisaties vragen stellen over de manier waarop zij de regels in Nederland toepassen. De Berichtenbox werkt ongeveer hetzelfde als e-mail, maar is door de beveiligde verbinding betrouwbaarder dan e-mailverkeer. Ook weet u zeker dat uw berichten op het juiste adres aankomen. Meer informatie vindt u op de website www.ondernemersplein.kvk.nl.

Overheid.nl

De website Overheid.nl is de wegwijzer naar informatie en diensten van alle overheidsorganisaties in Nederland. Deze website is een initiatief van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties in samenwerking met:

  • de andere ministeries
  • de Eerste- en Tweede Kamer
  • gemeenten, provincies, waterschappen en gemeenschappelijke regelingen
  • Belastingdienst, DUO, SVB, UWV.

Bent u op zoek naar algemene regelgeving zoals de APV, andere verordeningen of beleidsregels? Meer informatie vindt u op de website www.overheid.nl.