Sonja Engels is werkzaam als leefstijladviseur in de gemeente Veere. Ze zet zich in voor meer vitaliteit. "Ik wil mensen langer gezond en gelukkig oud laten worden. Met een kleine verandering in de voeding en leefstijl kan je je al een stuk vitaler voelen".

Is de leefstijladviseur iets voor u?

Bent u snel moe, heeft u veel stress, bent u snel prikkelbaar, heeft u overgewicht, overgangsklachten, heeft u allerlei vage klachten of zit u gewoon niet lekker in uw vel? Neem vrijblijvend contact met Sonja op. In overleg kan Sonja u thuis bezoeken.

Contact

U kunt contact met Sonja Engels opnemen via telefoonnummer 06 13178 032 of e-mailadres vitaliteit@zeelandnet.nl.

Gezonde leefstijl

Je hoort er steeds meer over, het veranderen van je leefstijl. Als je het gaat opzoeken in de Van Dalen staat leefstijl omschreven als levensstijl, daar kom je nog niet veel verder mee. Leefstijl zijn je leefgewoonten, de manier van hoe jij leeft.

In mijn werk ben ik bezig met gezonde leefstijl. Een weg vinden om een leefstijl te zoeken die bij je past en dan ook nog eens gezond is. Een gezonde leefstijl zorgt ervoor dat je als persoon goed in je vel komt te zitten, zowel geestelijk als lichamelijk, en kan zelfs ziektes helpen voorkomen.

Veel chronische aandoeningen zoals obesitas, diabetes, hart en vaat ziekten en nog wel meer andere ziekten worden veroorzaakt door onze leefstijl.

Er zijn veel studies gedaan die er op wijzen dat deze leefstijlziekten omkeerbaar zijn door tijdige en ingrijpende leefstijlverandering. In veel gevallen blijkt dat verandering in leefstijl direct leidt tot een verbetering in de situatie van de persoon. Hierbij gaat het vooral om eetpatroon en lichamelijke activiteit, maar ook om mentale en cognitieve aspecten.

Gezonde leefstijl zou de toekomst van ons gezondheidssysteem moeten kunnen worden. Goed eten, voldoende bewegen, balans vinden tussen werk en ontspanning, een goede nachtrust, positieve gedachten en zo min mogelijk medicatie.

Je leefstijl aanpassen is lastig. We worden voortdurend verleid om allerlei dingen te doen die niet goed zijn voor onze gezondheid. Het kost je dan ook een flinke portie motivatie en wilskracht.

In de afgelopen jaren heb ik een boek geschreven met 21 leefstijl behandelingen ‘Leefstijl als behandeling’.

Het doel van mijn boek is om de lezer ‘gezondheidsprocenten’ te laten winnen door kennis te maken met 21 leefstijlbehandelingen, waar je gelijk mee kan beginnen.

Lees verder om alvast kennis te maken met mijn boek.

Sonja Engels

Leefstijladviseur

vitaliteit@zeelandnet.nl

Tekst uit mijn boek,

‘Leefstijl als behandeling’

In de afgelopen jaren ben ik er van overtuigd geraakt dat een gezonde leefstijlverandering een grote positieve impact heeft op je gezondheid en vitaliteit.
Bij jonge mensen, oudere mensen, als je niet lekker in je vel zit, bij vermoeidheid, burn-out, afvallen, maar zeker ook bij iemand met een chronische ziekte.

Veel van mijn cliënten hebben dit, samen met mij, mogen ervaren. Ik heb mooie resultaten gezien op het gebied van gezondheid, vitaliteit en geluk. Behandelingen op het gebied van leefstijl hebben altijd een toegevoegde waarde. Als je goed voor je lichaam en geest zorgt is de kans dat je beter functioneert groter. Dit heeft tot gevolg dat je vitaler wordt en meer geluk ervaart.
 Elk procentje winst in je gezondheid is meegenomen, houd dit altijd in gedachte!

Berichten