ISDE – regeling

Wilt u een woning verduurzamen? Er zijn verschillende manieren om energie te besparen afhankelijk van uw situatie. Voor woningeigenaren is er bijvoorbeeld de Investeringssubsidie Duurzame Energie en Energiebesparing (ISDE(externe link)). Hiermee vraagt u subsidie aan voor bijvoorbeeld isolatiemaatregelen of een warmtepomp.
Voor verhuurders, woningcorporaties en VvE’s zijn er andere mogelijkheden. Ontdek hoe u financiering kunt krijgen, waar u aan moet voldoen en waar u meer advies kunt krijgen.

BTW aftrek Zonnepanelen

Als u voor de 1e keer zonnepanelen koopt, vraagt u de btw over de aanschaf en installatie van uw zonnepanelen terug in 3 stappen. Zorg wel dat u aan de voorwaarden voor btw-teruggaaf voldoet: uw naam moet op de factuur van de zonnepanelen staan. En op het energiecontract én de factuur van het energiebedrijf. Vraag de btw terug binnen 6 maanden na het jaar waarin u investeert in zonnepanelen. Bekijk meer informatie op de website van de Belastingdienst(externe link).

Groene daken

Het klimaat verandert. Daarom krijgen wij steeds meer te maken met wateroverlast, hittestress en droogte. U kunt zelf ook maatregelen nemen om te zorgen dat het effect van het veranderende klimaat in uw omgeving beperkt wordt. Eén van die maatregelen zijn groene of groenblauwe daken en daarvoor is subsidie mogelijk. Bekijk de mogelijkheden voor groene of groenblauwe daken op de website van Zeeland.nl(externe link).

Groene Schoolpleinen

Buiten zijn en buiten leren in een natuurlijke omgeving stimuleert de ontwikkeling van zintuigen, creativiteit en de motorische, cognitieve en sociale vaardigheden van kinderen. Dit zijn basisbehoeften voor de gezonde ontwikkeling van onze Zeeuwse jeugd. Daarom is volgens ons een (be)leefwereld waarin contact tussen kind en natuur vanzelfsprekend is noodzakelijk! Schoolpleinen of groene plekken aangrenzend aan de school spelen daarbij een sleutelrol. IVN Zeeland, GGD Zeeland en de Hogeschool Zeeland roepen daarom op tot een Groene (r)evolutie Zeeuwse Schoolpleinen(externe link). Onze ambitie is dat binnen maximaal 1 schoolgeneratie álle Zeeuwse scholen de beschikking hebben over hun eigen groene speel- en leerplek.

MIA en VAMIL

Bent u ondernemer en wilt u fiscaal voordelig investeren in milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen en technieken? Dat kan met de Milieu-investeringsaftrek (MIA) en de Willekeurige afschrijving milieu-investeringen (Vamil). Informatie over de MIA en Vamil vindt u op de website van de Rijksoverheid(externe link).

Subsidie Elektrische Auto

Koopt of leaset u een volledig elektrische personenauto? Dan kunt u in aanmerking komen voor de Subsidie Elektrische Personenauto’s Particulieren(externe link) (SEPP). Deze regeling geldt voor nieuwe en gebruikte elektrische personenauto's in de kleinere en compacte middenklasse.

Duurzaam Bouwloket

Ook kunt u nog gebruik maken van de subsidiecheck(externe link) van het Duurzaam Bouwloket of voor informatie over financiering(externe link).