Grijpskerke

Grijpskerke ligt in hartje Walcheren, precies op een kruising van enkele kreekruggen. Ten zuidoosten van het dorp ligt de Munnikenhof; vroeger een uithof van de Middelburgse Abdij, later het buitenverblijf van staatsman en dichter Jacob Cats. Vlakbij Grijpskerke ligt het gehucht Buttinge met de Middellandse Zeetuin. Daar kunt u kennismaken met diverse boom- en plantensoorten uit Zuid-Europa, die in het milde Zeeuwse klimaat groeien.

Klein en bescheiden

De historie van Grijpskerke gaat 1300 jaar terug. De naam komt waarschijnlijk van ’Ga rijp’, de landstreek aan de oever van inhammen of kreken. Ondanks de lange historie is het dorp altijd klein en bescheiden gebleven. De dynamiek van Middelburg is echter niet ver weg. Ook behoorlijk dynamisch is het jaarlijks terugkerende muziekfestival HRIEPS.

Wist u dat Grijpskerke

  • in de omliggende dorpen de bijnaam ‘t geitedurp’ heeft;
  • de eerste volledig klimaatneutrale straat van Nederland heeft in Bakkersland;
  • een historische korenmolen heeft die tegenwoordig als woonhuis gebruikt wordt.

Dorpsraad Grijpskerke

Grijpskerke heeft een Dorpsraad. Deze Dorpsraad:

  • behartigt de belangen van de inwoners;
  • signaleert behoeften en wensen van de inwoners;
  • geeft (on)gevraagd advies aan het college van burgemeester en wethouders.

De plaatsvervangende voorzitter (voorlopig) van Dorpsraad Grijpskerke is Luud van Gendt. U kunt hem bereiken per e-mail info@dorpsraadgrijpskerke.nl.

Kernambtenaar

Heeft u een algemene vraag over uw kern? Stel deze aan de kernambtenaar. Voor Grijpskerke is dit Eva Cijsouw. Zij is per mail bereikbaar via E.Cijsouw@veere.nl

Kernwethouder

Wethouder Van Houten is kernwethouder van Grijpskerke.