Burgemeester en wethouders van Veere maken bekend dat als gevolg van het bepaalde in artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening de gemeenteraad van Veere in zijn vergadering van 8 november 2023 het ontwerp bestemmingsplan “De Biezenweie” gewijzigd heeft vastgesteld. Daarbij heeft de gemeenteraad geen exploitatieplan vastgesteld. 

Ten opzichte van het ontwerp is het bestemmingsplan op de volgende onderdelen gewijzigd:

Verbeelding

  1.  Op de verbeelding komt bij het perceel Veere G nummer 3353 en 3354 en het deel van het perceel Veere G nummer 2483 dat grenst aan het plangebied, naast de bestemming “Agrarisch” een functie-aanduiding ‘specifieke vorm van agrarisch – milieuzone chemische gewasbeschermingsmiddelen’. Hierin staat dat: het toepassen van chemische gewasbeschermingsmiddelen ter plaatse van de gronden gelegen binnen de aanduiding ‘specifieke vorm van agrarisch – milieuzone chemische gewasbeschermingsmiddelen’ verboden is.
  2. Op de verbeelding zijn de drie percelen met de vrijstaande woningen aangepast. Met deze aanpassing worden de bouwvlakken in westelijke richting ruimer. De bouwvlakken komen niet dichter bij de bouwvlakken van De Woongaard te liggen. 
  3. De sloten langs de Bisschopstraat worden 0,80 meter breder aan de kant van De Biezenweie. Zo wordt de bergingscapaciteit van de sloot groter. 
  4. De toegangsweg naar de drie vrije kavels ten zuiden van De Woongaard wordt enkele meters in zuidelijke richting verschoven. Dit in verband met het groen-blauwe casco dat naar aanleiding van het nader onderzoek flora en fauna is aangewezen. De huidige toegangsweg ligt in een rode zone. Deze zone is van essentieel belang voor vliegroutes en fourageergebied van de vleermuis.  
     

Regels

Nu het nader onderzoek flora en fauna is afgerond en wordt bijgevoegd kan de voorwaardelijke verplichting Wet natuurbescherming die onder artikel 13.3 in de regels is opgenomen komen te vervallen. 
 

Toelichting bestemmingsplan

  1. In de toelichting van de waterparagraaf wordt een verduidelijking aangebracht ten aanzien van de waterberging op particulier terrein en de waterberging in openbaar gebied. 
  2. De toelichting van het bestemmingsplan wordt aangepast. Daar waar staat ‘zorgcomplex voor Zorgstroom’ wijzigen we dit in ‘zorgcomplex’. De naam van Zorgstroom wordt ook op andere plekken verwijderd.
     

Bijlage bij de toelichting

  1. Het aangepaste akoestisch onderzoek wordt bij het vast te stellen bestemmingsplan gevoegd. De drie woningen voldoen aan de voorkeursgrenswaarden van 48 dB. Hiermee is een goed woon- en leefklimaat ter plaatse aangetoond. 
  2. In het beeldkwaliteitsplan wordt een wegprofiel voor de weg die de zorgcomplexen verbind met de Kadetweg toegevoegd. Deze ontbrak. 
  3. In het beeldkwaliteitsplan worden de verplicht te realiseren groene erfafscheiding in het achtererfgebied duidelijker geformuleerd. Zo voorkomen we onnodige verwarring. 
  4. Het nader onderzoek flora en fauna is afgerond. Het nader onderzoek toont aan dat enkele groene zones in het plangebied onderdeel uitmaken van essentiële vliegroutes en foerageergebied van de vleermuis. Door in de uitvoering van de planning rekening te houden met een zogenaamd ‘groen casco’ kunnen negatieven effecten voor deze beschermde soort worden uitgesloten
     

Ter inzage

Het bestemmingsplan “De Biezenweie” en het besluit van de gemeenteraad liggen van 25 januari tot en met 6 maart 2024 ter inzage. Het digitale gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan “De Biezenweie” is vanaf 25 januari 2024 beschikbaar gesteld op www.ruimtelijkeplannen.nl onder plannummer NL.IMRO.0717.0161BPSerOos-VG01 en via www.regelsopdekaart.nl. De ter inzage liggende stukken zijn ook toegevoegd aan deze pagina.

Beroep 

Van 25 januari tot en met 6 maart 2024 kan tegen het besluit van de gemeenteraad schriftelijk beroep worden ingesteld bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA te Den Haag. Beroep kan worden ingesteld door elke belanghebbende. 

In werking treding

Het vastgestelde bestemmingsplan “De Biezenweie” treedt in werking met ingang van de dag, na die, waarop de beroepstermijn is verstreken, dus op 7 maart 2024. Indien binnen de beroepstermijn tevens een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State treedt het bestemmingsplan niet in werking voordat op het verzoek is beslist.