Dood dier opruimen

Wat is het?

Voor het verwijderen van dode dieren (kadavers) gelden verschillende regels, afhankelijk van het soort dier en de omstandigheden.

  • Ziet u binnen de bebouwde kom een kadaver van een dier langs de openbare weg liggen, dan kunt u dit melden bij de gemeente zodat de gemeente het kadaver op kan (laten) ruimen.
  • Wanneer u buiten de bebouwde kom een kadaver van een dier ziet liggen dan kunt u contact opnemen met het Waterschap Scheldestromen, telefoonnummer (088) 2461 000.

Wanneer het uw eigen huisdier betreft, kunt u het naar de milieustraat in Serooskerke aan industrieterrein De Zompe brengen.

Wat moet ik doen?

Dood dier in het water

Ziet u een dood dier in het water? Meld dit bij het waterschap. Haal het dier niet zelf uit het water.

Dood dier langs de weg

Ziet u een dood dier langs de weg of op een andere plek? Waarschuw dan de gemeente of de dierenambulance.

Dood huisdier

Gooi uw dode huisdier niet in de afvalbak. Ook niet als het om een klein dier gaat. In plaats daarvan kunt u één van de volgende dingen doen:

  • U kunt het dier laten ophalen door de dierenambulance.
  • U kunt het laten begraven of cremeren.
  • U kunt het afgeven bij een speciale verzamelplaats van de gemeente.
  • U kunt het begraven in eigen tuin of op eigen terrein. Het graf moet dan minimaal 75 centimeter diep zijn. U mag het dode dier niet verpakken in plastic of andere stoffen die schadelijk zijn voor de bodem.

Dood hobbydier

Is uw pony, geit of schaap dood? Meld dit direct bij het erkende destructiebedrijf Rendac. Dit bedrijf haalt het kadaver op en verwerkt het. Alleen het kadaver van een paard mag ook verbrand worden in een speciaal huisdiercrematorium. Een hobbydier mag niet worden begraven op eigen terrein.

Gewonde of dode ree

Ziet u een gewonde of dode ree langs de weg of op een andere plek? Waarschuw dan de politie. De politie neemt contact op met de valwildcoördinator van de verantwoordelijke Wildbeheereenheid. De valwildcoördinator haalt de gewonde of dode ree weg.

Met wie kan ik contact opnemen?

medewerkers Centrale Publieksbalie
telefoonnummer (0118) 555 444
e-mail cpb@veere.nl

Heeft u een vraag? Wij helpen u graag!

Neem contact met ons op via het contactformulier