Buurtbemiddeling

Sinds 01 januari 2019 kunnen alle bewoners van de gemeente Veere gratis gebruik maken van Buurtbemiddeling.

Wanneer Buurtbemiddeling?

Wanneer er een (dreigend) conflict speelt ondersteunt buurtbemiddeling bij het oplossen daarvan. Meestal is er sprake van overlast maar ook; nare bejegening of sfeer, het niet begrijpen van het gedrag van buren of buurtbewoners zijn goede redenen om contact met ons op te nemen.

Hoe werkt Buurtbemiddeling?

U neemt contact op met Buurtbemiddeling en u bespreekt uw situatie met de coördinator. Zij zet een bemiddeling uit of ze bespreekt met u de alternatieven. Buurtbemiddeling werkt op maat. We proberen steeds een manier van werken te vinden die aansluit bij uw situatie. Dit gesprek is altijd vertrouwelijk.

In de meeste gevallen komen twee ervaren bemiddelaars bij u langs om kennis te maken en uw kant van het verhaal te horen. Daarna gaan ze naar de andere partij. Ook daar stellen zij mensen in de gelegenheid om hun kant van het verhaal te belichten. Wanneer beide partijen daarmee akkoord zijn wordt er op neutraal terrein een bemiddelingsgesprek georganiseerd.

Wie zijn bemiddelaars?

Bemiddelaars zijn goed opgeleide vrijwilligers. Zij zijn onpartijdig en neutraal. Ze worden ondersteund door de coördinatoren.

Hoe kunt u ons bereiken?

Wanneer u uw situatie wilt bespreken of aanmelden of ander vragen heeft kunt u contact met ons opnemen:

Welzijn Middelburg
Sint Sebastiaanstraat 12
4331 PL Middelburg
telefoon: 0118- 727025
Email: buurtbemiddeling@welzijnmiddelburg.nl.