Burgernet: samen voor veiligheid

We zijn samen verantwoordelijk voor onze veiligheid. Daarom is er Burgernet: een unieke samenwerking tussen gemeenten, de politie en inwoners van Nederland om de veiligheid in uw woon- en werkomgeving te vergroten.

Wat is Burgernet?

Burgernet is een landelijk initiatief om onze veiligheid te bevorderen. De politie zet dit telefonische netwerk van inwoners en bedrijven in om zaken op te lossen waarbij een duidelijk signalement beschikbaar is. Dat is bijvoorbeeld het geval bij: 

  • diefstal of inbraak
  • doorrijden na een aanrijding
  • beroving
  • vermiste personen. 

Hoe werkt Burgernet?

Als de politie een Burgernetactie start, ontvangen deelnemers in de buurt een bericht op hun telefoon om uit te kijken naar een specifiek persoon of voertuig. De deelnemers kunnen informatie vervolgens rechtstreeks doorgeven aan de politiemeldkamer, via het gratis Burgernet telefoonnummer (0800) 0011. De politie in de buurt ontvangt deze informatie dan direct. Na afloop ontvangen alle deelnemers bericht over het resultaat van de Burgernetactie. 

Burgernet in de gemeente Veere

Alle Zeeuwse gemeenten maken gebruik van Burgernet. Ook de gemeente Veere. We vinden het belangrijk dat zoveel mogelijk mensen in onze gemeente zich aanmelden voor Burgernet, zodat we samen een actieve bijdrage kunnen leveren aan de veiligheid in de gemeente Veere. Helpt u ook mee om vermiste personen, daders of gestolen voertuigen te vinden? 

Aanmelden

Iedereen kan zich aanmelden voor Burgernet. Hoe meer mensen dit doen, hoe meer kans er bestaat dat een dader, voertuig of vermist persoon wordt gevonden. En niet alleen de politie kan gebruik maken van dit netwerk, maar ook andere hulpverleningsdiensten. De brandweer kan Burgernet bijvoorbeeld inzetten om gevaarlijke stoffen of vervuild (zwem)water door te geven. 

Meer informatie over Burgernet

Kijk op de website van Burgernet  voor meer informatie. Wilt u meer weten over Burgernet in onze gemeente, neem dan telefonisch contact op met de afdeling communicatie van de gemeente Veere (0118) 555 397.