Vorige week is de bouw gestart van zes levensloopbestendige woningen aan de Pauwhoekstraat in Meliskerke. Als alles volgens planning verloopt is de bouw in september 2024 gereed. 

Voorrang

Zeeuwland wil graag de doorstroming in Meliskerke bevorderen. Daarom krijgen huurders van Zeeuwland uit Meliskerke voorrang. Doordat deze mensen een huurwoning achterlaten, komen er weer woningen beschikbaar voor anderen in de kern.

Energiezuinige levensloopbestendige woningen

De brede deuropeningen, lage drempels en andere aanpassingen zorgen ervoor dat bewoners comfortabel kunnen blijven wonen, zelfs als hun behoeften in de loop der jaren veranderen. De woningen worden Bijna Energieneutraal Gebouwd (BENG) en zijn daardoor zeer energiezuinig. Meer informatie over de woningen vindt u op Zeeuwland.

Zeer snelle bouw 

De woningen worden voor een groot deel in de fabriek gemaakt en op de bouwplaats in elkaar gezet. Dit zorgt voor een zeer snelle bouw. Door deze nieuwe manier van bouwen is het realiseren van betaalbare woningen voor de doelgroep nog beter mogelijk. WTS architecten uit Vlissingen heeft de woningen ontworpen. Aannemingsbedrijf Fraanje uit ’s-Heer Arendskerke zorgt voor de bouw van de woningen.