Op alle kustparkeerterreinen is het sinds dit seizoen betaald parkeren. Met de nieuwe vergunninghouderzones in Dishoek en Joossesweg weren we de dagtoerist uit de woonstraten. Daarmee is de invoering van het parkeerbeleid een eind op weg. Er is veel bereikt, maar het parkeerbeleid heeft nog wel een aantal te scherpe kantjes. Die pakt de gemeente nu aan. In het najaar zal het college ook een aantal tariefvoorstellen doen aan de raad. 

Niet betaald avondparkeren

Parkeren na 19:00 uur is binnenkort op álle parkeerterreinen niet betaald. Op veel terreinen was dat al zo, maar nog niet op de aantrekkelijkst gelegen terreinen in het centrum van Domburg, Veere en Zoutelande. We vinden dat de toerist die na een dagje strand blijft hangen om een hapje te eten, ’s avonds niet óók hoeft te betalen voor het parkeren. 

Niet betaald parkeren van november tot en met februari

Parkeren is van november tot en met februari voortaan altijd niet betaald op álle parkeerterreinen. Ook op de aantrekkelijkst gelegen parkeerterreinen in het centrum van Domburg, Veere en Zoutelande. We hopen dat dit een stimulans is om ook in de winter onze mooie dorpen en stadjes te bezoeken.

Geen vergunninghouderzone van november tot en met februari in Zoutelande, Dishoek en Joossesweg

Parkeren in het vergunninghoudergebied van Zoutelande, Dishoek en Joossesweg is in de winter voortaan voor iedereen weer onbetaald mogelijk zónder parkeervergunning. In deze dorpen is de parkeerdruk ‘s winters zó laag, dat het niet nodig is om het parkeren dan te reguleren.

Niet betaald kortparkeren langs de Noorderhoofdweg

In de (vier) parkeerhavens langs de Noorderhoofdweg, bovenop de zeedijk, mag voortaan niet betaald geparkeerd worden. Tegelijkertijd geldt voortaan een maximum parkeerduur van één uur voor die parkeerhavens. Zo willen we nog dit jaar zoveel mogelijk mensen de gelegenheid bieden om zonder parkeerbelasting te betalen van het mooie uitzicht vanaf de zeedijk te genieten.

Ingangsdatum

Het niet betaald avondparkeren na 19:00 uur gaat in op 1 juli 2022. Het niet betaald winterparkeren start op 1 november. Vanaf 1 maart moet er vervolgens weer gewoon betaald worden. Het vergunninghoudergebied in Zoutelande, Dishoek en Joossesweg krijgt ruim op tijd een onderbordje met vensterperiode: “1 maart – 31 oktober”. Daarmee is de vergunninghouderzone in de maanden november, december, januari en februari niet van kracht.

Op de vier parkeerhavens langs de Noorderhoofdweg hoeft uiterlijk vanaf 15 juli 2022 niet meer betaald te worden. De bebording proberen we nog eerder te plaatsen, vanaf dat de bebording geplaatst is geldt het niet betaald parkeren en de maximum parkeerduur van 1 uur voor de parkeerhavens.

Geparkeerde auto's