Jongeren denken mee in Veere!

Ben je tussen de 12 en 24 jaar en woon je in een van de kernen van de gemeente Veere? Dan is de jeugdraad er voor jou! Via de jeugdraad blijft de gemeente Veere op de hoogte van wensen en behoeften van de jongeren in onze gemeente. Jongeren kunnen met hun vragen bij ons terecht. Maar tegelijkertijd betrekken wij hen ook zelf bij onze plannen. 

Wat doet de Jeugdraad?

De jeugdraad geeft ons gevraagd en ongevraagd advies over alle onderwerpen die jongeren aangaan. Of het nu gaat om openbare speelvoorzieningen, starterswoningen, jong muzikaal talent of duurzaamheid. Jongeren hebben er goede ideeën over. Daarnaast organiseert de jeugdraad leuke activiteiten voor de Veerse jeugd.

Hoe werkt de Jeugdraad?

Alle jongeren in de jeugdraad zijn tussen de 13 en 24 jaar en wonen in de gemeente Veere. Vier keer per jaar komt de jeugdraad bij elkaar voor een algemene ledenvergadering. De jeugdraad is opgedeeld in vier werkgroepen:

  • Advies: deze werkgroep geeft gevraagd en ongevraagd advies aan de gemeente over allerlei zaken die betrekking hebben op jongeren.
  • Voor elkaar: deze werkgroep organiseert activiteiten waarbij ze jongeren stimuleren om in actie te komen voor een betere wereld. Het ‘iets doen voor een ander’ en maatschappelijke betrokkenheid staat hierbij centraal.
  • Actief: deze werkgroep organiseert jaarlijks 2 leuke, sportieve uitjes voor de jeugd van de gemeente Veere. Een gezonde leefstijl met voldoende sproten en bewegen wordt hiermee gestimuleerd.
  • Eropuit: deze werkgroep organiseert jaarlijks 2 leuke activiteiten die aansluiten bij de interesses van de jongeren in de gemeente Veere. Sociale verbondenheid en ontspanning staat hierin centraal.

De werkgroepen komen bij elkaar wanneer dit nodig is. De jeugdraad heeft een voorzitter en een vervangend voorzitter. Welzijnswerkers van Stichting Welzijn Veere begeleiden de jeugdraadleden.

Een jaarlijks terugkerend hoogtepunt is de gezellig seizoenafsluiting voor de zomervakantie, om vervolgens in september weer fris te starten.

Ook jij kunt meedoen!

Heb jij een mening over allerlei belangrijke thema’s in onze gemeente? De jeugdraad is altijd nieuwsgierig naar jouw ideeën. Misschien wil je zelfs wel meedoen. Deel uitmaken van de jeugdraad is niet alleen heel erg leuk, maar ook bijzonder leerzaam. Zeker als je graag wilt meedenken over het jong, fris en levendig houden van de gemeente Veere.

Elk jeugdraad lid is minimaal één jaar lid en kan na zijn lidmaatschap rekenen op een mooi getuigschrift van de gemeente. Uiteraard staat het deelnemen aan de jeugdraad ook goed op je toekomstige CV.

Meer weten?

Op de website van Stichting Welzijn Veere vind je meer informatie over alle activiteiten van de jeugdraad(externe link). Ben je benieuwd of de jeugdraad iets voor jou is? Of wil je wel eens een vergadering bijwonen? Neem dan contact op met  Sandra van der Linde (0118) 583 687 of (06) 51311333 of per e-mail s.vanderlinde@welzijnveere.nl. Zij is ondersteuner van de jeugdraad Veere en vertelt je er graag meer over.

Logo Jeugdraad Veere