In de Hanzehaven van Elburg werden deze week de Blauwe vlaggen uitgereikt voor dit seizoen. Voor Veere lagen er zes gereed. Voor de stranden van: Dishoek, Zoutelande, Westkapelle, Domburg, Oostkapelle en Vrouwenpolder.

Blauwe Vlag

De Blauwe Vlag wordt elk jaar uitgereikt door de Stichting Keurmerk Milieu, Veiligheid en Kwaliteit (KMVK). Met de Blauwe Vlag-campagne in Nederland betrekt de stichting overheden, ondernemers en recreanten bij de zorg voor schoon en veilig water, mooie natuur en een gezond milieu en duurzame jachthavens. Voor de toerist en recreant is de Blauwe Vlag het internationale herkenning- en kwaliteitssymbool voor schone stranden met goede waterkwaliteit en veilige en schone jachthavens.

Jachtclub Veere

De Jachtclub Veere haalde een Blauwe vlag op voor de stadshaven Veere: het keurmerk voor een veilige en schone jachthaven. De gemeente Veere is goede en plezierige woonomgeving en een mooie bestemming voor (strand)recreatie en toerisme. Onze 28 kilometers strand, in combinatie met ons mooie middengebied, zijn aantrekkelijk voor inwoners en bezoekers.

Erkenning

Het mogen voeren van de Blauwe Vlaggen is een erkenning voor de inspanningen die de gemeente Veere en onze Stichting Strandexploitatie Veere (SSV), leveren.