Heeft u de Zeeland Veilig app al op uw toestel? Passend bij de crisiswebsite www.zeelandveilig.nl is er sinds mei ook een app beschikbaar. Inwoners en regelmatige bezoekers in Zeeland worden via de Zeeland Veilig app direct geïnformeerd over incidenten in de buurt. 

Functionaliteiten

Met de app krijgt u naast informatie ook adviezen bij dreigingen en incidenten in Zeeland. Ook kunt u een pushmelding (notificatie met geluid) ontvangen bij een groot incident in uw omgeving of in een ander zelfgekozen postcodegebied. Bijvoorbeeld als een overstroming dreigt, er een grote brand is met veel rook, een zeer zware storm of bijvoorbeeld grootschalige uitval van stroom. Kortom, situaties waarbij u snel wil weten wat er aan de hand is en wat u kan doen om uzelf en mensen in uw omgeving in veiligheid te brengen. 
 

Verschil met NL-Alert

Bij incidenten met een grote kans op schade voor de gezondheid en veiligheid wordt uiteraard zoals gebruikelijk een NL-Alert verstuurd. Een NL-Alert wordt door vrijwel alle telefoons in het bedreigde gebied ontvangen. De pushmelding vanuit de Zeeland Veilig app wordt alleen door de gebruikers van de app ontvangen.

Meer informatie

Wilt u altijd als eerste weten of er iets mis is in uw omgeving? Download dan de gratis Zeeland Veilig app via de Appstore of de Google Playstore. Voor meer informatie over de app kunt u kijken op de website van Zeeland Veilig.