Op woensdag 9 juni werd de Zebra-Safe installatie in Grijpskerke in gebruik genomen door wethouders Adri Roelse en Pieter Wisse, samen met de dorpsraad. De inwoners van Grijpskerke startten een actie om de oversteek veiliger te maken en de gemeente zette zich achter het plan. Samen werd het plan gemaakt. Voor de Dorpsraad kwam hiermee een wens in vervulling. Voorzitter Ad van Broekhoven van de Dorpsraad zei bij de ingebruikname dan ook ‘hè, hè, eindelijk’

Verbetering verkeersveiligheid

Met de dorpsraad maakte de gemeente afspraken over de verkeersveiligheid op de doorgaande routes van Grijpskerke. De aanpak van de oversteekplaats is een van deze maatregelen om de verkeersveiligheid op de route te verbeteren.

Zebra-Safe installatie

Een Zebra-Safe installatie een extra veilige oversteek door een aantal aanpassingen die de automobilisten attenderen op het zebrapad. Bij de oversteek is er LED verlichting in het wegdek aangebracht en aan weerszijden staan borden met LED verlichting. De bediening is met infrarood camera’s. Bij oversteken gaan de lampen automatisch knipperen en gaan vanzelf weer uit.

Wethouders Wisse en Roelse bij de opening van de Zebra-Safe in Grijpskerke
Op de foto: Zeeuwse Sien helpt wethouders Roelse en Wisse met het in gebruik nemen van het nieuwe zebrapad in Grijpskerke.