Doet u graag iets nuttigs in uw vrije tijd? Vindt u het leuk om zelf iets te leren én om anderen wat bij te brengen? Of wilt u nieuwe mensen leren kennen? De gemeente Veere is in samenwerking met woningcorporaties en welzijnsorganisaties op zoek naar 12 vrijwilligers die energiecoach willen worden.

Werkzaamheden energiecoach

Een energiecoach helpt medebewoners om hun energierekening beter te begrijpen én om energie te besparen met simpele tips en kleine maatregelen. De gesprekken zijn op afspraak en duren ongeveer een uur. Het gesprek dat u met uw medebewoners gaat voeren is aan de hand van een vragenlijst. U krijgt ook een voorbeeldtas met energiebesparende producten mee om tijdens het gesprek te laten zien wat er allemaal mogelijk is. U kunt zelf aangeven hoeveel tijd per week u wil besteden aan gesprekken. Naast een gezellig team van mede coaches krijgt u €10,00 vrijwilligersvergoeding per gesprek.

Training

U hoeft nog niets te weten van energie en energiebesparing want daar krijgt u een gratis training voor. De training bestaat uit drie trainingsdagen: 1, 8 en 15 februari van 10.30 tot 15.00 uur. We verwachten dat u na de training het geleerde ook in de praktijk gaat brengen. Na 10 gesprekken mag u de voorbeeldtas t.w.v. ruim €180,- houden.

Ervaringen

Meer weten over de ervaringen van de energiecoaches? Bekijk dan de onderstaande video's.

Een energiecoach geeft uitleg aan inwoner

Aanmelden

Heeft u vragen of wilt u zich direct aanmelden, neem contact op met Lisette van Heijst via mail heijst@sme.nl of telefonisch via (06) 18 51 50 91.