Vanaf 9 augustus zal Wilma Atsma starten bij de gemeente Veere als interim gemeentesecretaris. Zij volgt de onlangs gestopte Peter Brakman op.

Werkervaring

Wilma Atsma is haar werkzame leven begonnen in de zorg. Binnen haar eerste baan was ze voornamelijk werkzaam met mensen met een verstandelijke beperking. Daarna is ze terecht gekomen in de kinderopvang waar ze veelal directeursfuncties heeft bekleed. Na zo’n 15 jaar is ze overgestapt naar de ambtenarij. Het eerste jaar als afdelingshoofd Welzijn bij de gemeente Voorschoten en de jaren daarna als gemeentesecretaris. Na Voorschoten volgde Wassenaar en Bloemendaal. Begin 2021 is ze gestart bij bureau Zeelenberg van waaruit ze, als interim gemeentesecretaris, aan de slag is gegaan in de gemeente Maassluis, Lansingerland en Scherpenzeel. En nu dus werkzaam in de gemeente Veere.

Vaste gemeentesecretaris/algemeen directeur

Het college heeft besloten pas na de installatie van de nieuwe burgemeester (naar verwachting in de eerste maanden van 2023) op zoek te gaan naar een vaste gemeentesecretaris/algemeen directeur om de stabiliteit in de organisatie te houden. Het wervingsproces voor een vaste gemeentesecretaris/algemeen directeur duurt namelijk naar verwachting ook tot 2023. Dat zou twee wissels tegelijkertijd aan de top betekenen.