Op zaterdag 11 september is het Open Monumentendag. Ook in onze gemeente zijn er een groot aantal monumenten opengesteld tijdens deze dag. Dit is uiteraard niet mogelijk zonder de hulp van vrijwilligers. Om deze vrijwilligers te bedanken brengt wethouder Maas deze dag een aantal lunchpakketten rond.

Thema

Het Walcherse thema is dit jaar: ‘Slag om de Schelde’. De Walcherse gemeenten Middelburg, Veere en Vlissingen hebben dit jaar gekozen voor een eigen thema: 'Slag om de Schelde'. Met dit thema staan we stil bij de gelijknamige militaire operatie tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Deelnemers

Op deze dag zijn naast de jaarlijkse monumenten, ook bunkers en andere oorlogsgerelateerde objecten te bezichtigen. De deelnemende monumenten zijn terug te vinden op de landelijke website van de Open Monumentendag.

Flyer met fietsroute

De drie Walcherse gemeenten hebben een flyer uitgebracht. Op deze flyer staat een QR code waarmee een speciale route gefietst kan worden door de drie gemeenten. Deze flyer is te verkrijgen bij alle deelnemende monumenten, supermarkten en inspiratiepunten of bekijk de online flyer op onze website.

Flyer Open Monumentendag 11 september
Gedeelte van flyer Open Monumentendag 2021
Buitenplaats Zeeduin Oostkapelle
Buitenplaats Zeeduin: deelnemer Open Monumentendag 2021