De werkzaamheden aan het strand bij Zoutelande verlopen voorspoedig. Rijkswaterstaat is sinds begin mei de stranden aan het opspuiten. Deze zandsuppletie is nodig voor de bescherming van de kust Vlissingen en Westkapelle. Na de zomer starten de werkzaamheden op het strand tussen Dishoek en Vlissingen.

Bezoek werkzaamheden

Op vrijdag 28 mei bezochten wethouder Adri Roelse en districtshoofd Mardie Hack van Rijkswaterstaat de werkzaamheden bij Zoutelande. Daar zagen ze dat het werk in volle gang was. Met twee boten werd het zand via een lange buis naar het strand gespoten. Projectleider Joost Verheijden vertelde dat er goed gelet is op de kwaliteit van het zand. Stevig genoeg voor de bescherming, maar fijn genoeg voor een optimale strandbeleving. Via een hydraulisch systeem wordt het zand uit de Noordzee opgepompt, naar Veere verscheept en daar op het strand gespoten.

Klaar voor het zomerseizoen begint

Sinds donderdag 27 mei zijn er twee schepen 24 uur per dag aan het werk om de deadline van 30 juni te halen. Rijkswaterstaat verwacht dat dit haalbaar is, zodat als het strandseizoen echt van start gaat, het strand er weer piekfijn bijligt.

Wethouder Roelse bezoekt werkzaamheden strand Zoutelande
Op de foto: Piet Kluijfhout (gemeente Veere), Mardie Hack (Rijkswaterstaat), wethouder Adri Roelse (gemeente Veere) en Joost Verheijden, (Rijkswaterstaat).