WaakSamen

Woninginbraken, Overvallen en Straatroven tegengaan is één van de speerpunten in Veere. Dat lukt ons aardig. Begin 2016 was er nog een piek aan woninginbraken, maar inmiddels zijn de inbraakcijfers gezakt onder het gemiddelde, evenals het aantal overvallen en straatroven. Een mogelijke bijdrage daaraan wordt geleverd door de actieve Buurtwhatsapp groepen in Veere. Door met zijn allen alert te zijn, voorkomen we mogelijk criminaliteit en vergroten we de pakkans voor diegene die het toch probeert! WaakSamen is een handige ondersteuning voor bestaande BuurtWhatsApp-groepen, omdat het opstellen van een melding over een verdachte situatie veel eenvoudiger wordt. De applicatie is ontwikkeld omdat er vanuit BuurtWhatsApp-gebruikers geluiden kwamen dat het snel opstellen van een duidelijke melding best lastig kan zijn.

Hoe werkt WaakSamen?

De eerste stap is het downloaden van de app op uw telefoon. WaakSamen is gratis dus beslist het proberen waard. De tweede stap is het opstellen van een melding volgens de welbekende SAAR-methode (Signaleren, Alarmeren, Appen & Reageren). Op de volgende pagina ziet u in chronologische volgorde hoe het maken van een melding verloopt. Door het gebruik van WaakSamen bespaart u tijd en moeite bij het maken van een melding. U wordt tijdens het opstellen aan specifieke kenmerken herinnerd, waardoor de melding vollediger is. WaakSamen zorgt ervoor dat de melding meteen bij de juiste instantie terecht komt. Uiteraard raden wij aan om de melding ook in de BuurtWhatsApp te blijven delen. De huidige BuurtWhatsApp groep waar u mogelijk aan deelneemt blijft op dezelfde manier bestaan. Door WaakSamen wordt hiermee een koppeling gemaakt, zodat u gemakkelijker een melding op kunt stellen. Niet iedereen van u maakt even vaak een melding. Toch is WaakSamen voor iedereen nuttig, omdat u naast de meldingen van een verdachte situatie ook zaken als graffiti, zwerfvuil en hondenpoep kunt melden.

Download advies van de Gemeente en Politie

De Gemeente Veere en de Politie Zeeland- Midden West Brabant moedigen het gebruik van WaakSamen als hulp bij BuurtWhatsApp groepen ten zeerste aan en maken dit dan ook mede mogelijk. WaakSamen levert bruikbare informatie op voor zowel de gemeente als de politie. Hierdoor zijn wij beter op de hoogte van de actuele veiligheidssituatie in uw dorp of stad en dit draagt vervolgens bij aan uw veiligheid. Het verzoek is daarom om WaakSamen zo snel mogelijk te downloaden, zodat wij samen Veere nog een stukje veiliger kunnen maken. Kom in actie en download nu de app via de App Store of Play Store.

Vragen of opmerkingen?

Bij eventuele vragen/opmerkingen kunt u mailen naar jc.viergever@veere.nl of bellen naar (0118) 555 241.

Film WaakSamen app

Klik op onderstaande afbeelding om de instructiefilm te bekijken.