Op vrijdag 11 september opende wethouder Pieter Wisse samen met leerlingen van groep 1 en 2 van de Magdalon de Veerse Vlinder Idylle. Samen met de werkgroep Vlinders en Libellen Zeeland is door de gemeente Veere een nieuw stukje natuur aangelegd. Hiermee wordt de natuur een beetje geholpen en kunnen vlinders en bijen terecht bij voor hen belangrijke planten en bloemen.

Initiatief van Werkgroep Vlinders en Libellen Zeeland


De werkgroep Vlinders en Libellen Zeeland legde contact met de gemeente en vertelde over het concept Vlinder Idylle. De gemeente kon snel een stuk grond aanbieden wat als Idylle kon worden ingericht. Diverse vrijwilligers zorgen voor gebied. De buurvrouw en andere mensen uit de buurt zorgen er voor dat er geen gras groeit in de perken. En een groep vrijwilligers maait het lange gras met een zeis. De vrijwilligers meldden zich na een oproep in de nieuwsbrief van de gemeente Veere. Na de bloei, dat is binnenkort, worden de kruiden gemaaid, het zaad blijft achter voor het volgende jaar.

Ook mooie wandelplek


De Idylle heeft meerdere functies. Vooral voor de vlinders, het is een ideale plek om te drinken en om eitjes te leggen. Maar ook voor de mensen die ervan genieten en zich zullen realiseren dat goed zorgen voor de omgeving van het grootste belang is. Op sommige plekken zijn er bijna geen vlinders en bijen meer. Dit is ook niet goed voor de mensen, de bestuiving van fruitbomen en landbouwgewassen is afhankelijk van ze.

Nu al een succes

Om de natuur en speciaal de bijen en vlinders  te helpen, openen we vandaag de Vlinder Idylle. Hij heeft al een zomer mogen zijn werk mogen doen en er zijn al 15 soorten verschillende dagvlinders en meer dan 100 soorten nachtvlinders waargenomen. Dit is een groot succes en we hopen voor volgend jaar dat we dat aantal mogen verbeteren. Voor Veere is dit een mooie plek geworden om te genieten. Een rondje lopen is er leuker van geworden.

Filmpje opening 

Klik op het onderstaande bericht om het filmpje te bekijken.