Op maandag 14 en dinsdag 15 november namen in totaal 124 groep 5/6 leerlingen van zes basisscholen uit de gemeente Veere deel aan de “Veerse Week van de Zee”. Tijdens deze week draaiden alle activiteiten om het thema “Het Groene Strand”. 

Terra Maris

Eén van de onderdelen was een kijkje achter het zeeaquarium met Jan, de zeebioloog van Terra Maris. De leerlingen konden een echte haaienhuid voelen, zien hoe een sepia zijn eten vangt, leren dat bij zeepaardjes de papa “zwanger” is en nog veel meer. 

Kouwe Klauwen Tocht

Uiteraard zijn de leerlingen ook het strand op geweest voor de “Kouwe Klauwen Tocht”. Daar ontdekten ze onder andere wat het nut van zeewier op het strand is en hebben ze schatten verzameld met de jutter van het museum. Een derde onderdeel van het programma was de plastic soep-les. Een les waarbij de leerlingen leren over de kleine stukjes plastic die te vinden zijn op het strand. Want het strand lijkt zo schoon, maar als je goed kijkt liggen er heel veel kleine stukjes plastic, die voor de dieren heel gevaarlijk zijn!
 

Gemeente Veere 

De burgemeester is op maandag 14 november tijdens de Veerse Week van de Zee in gesprek gegaan met de leerlingen. Tijdens dit gesprek kwamen onderwerpen als wat zij allemaal zagen op het strand, waarom wij zuinig moeten zijn op onze kust en wat zij verder leerden tijdens de week aan bod. 

De Veerse Week van de Zee is een evenement dat jaarlijks wordt georganiseerd door Terra Maris in opdracht van de gemeente Veere en in samenwerking met de Stichting Strandexploitatie Veere. Het doel van de Veerse Week van de Zee is om leerlingen bewust te maken van de bijzonderheid en kwetsbaarheid van onze mooie Zeeuwse kust. Alle groepen 5 en 6 van de Veerse basisscholen kunnen hier gratis aan deelnemen!