Wanneer u als toerist of bewoner van de gemeente Veere naar het strand wilt, kunt u vanaf 15 juli via strandwijzerveere.nl simpel checken of en waar er minder drukte is op de Veerse stranden. In één oogopslag is te zien welke stranden te druk zijn en op welke stranden er nog voldoende ruimte is om te kunnen recreëren. De strandwijzerveere.nl kan helpen als spreiding van de strandbezoeken. De website zal in een later stadium prognoses ten aanzien van de drukte per strand kunnen geven.

Kleuren geven drukte aan

De website is geschikt voor gebruik op computer, telefoon of tablet. De strandwijzerveere.nl geeft aan de hand van kleuren aan hoe druk het is op de stranden. Groen is rustig, geel is redelijk bezet, oranje is druk bezet en rood geeft aan dat het te druk is en het niet mogelijk is om de anderhalve meter afstand te houden. Bij iedere kleur hoort een bijpassende maatregel Op deze manier wil de gemeente ervoor zorgen dat bewoners en toeristen zich verspreiden over de stranden.

Minder zoekverkeer

Met behulp van de strandwijzerveere.nl kunnen strandbezoekers tijdig zien hoe het is gesteld met de drukte op het strand. Door de duidelijke weergave is het eenvoudig te zien welke stranden nog voldoende ruimte bieden, dit zal onder meer fileleed en zoekverkeer terugdringen, welke ook gunstig zijn ten opzichte van het milieu.

Aansturing

De aansturing van de strandwijzerveere.nl vindt plaats door de operationeel leidinggevende van de gemeente Veere door middel van informatie van onder andere strandwachten en BOA´s. Zij hebben zicht op de drukte op en om de Veerse stranden.

Bezoek snel en veilig de strandwijzerveere.nl via