Gratis e-books voor leden én niet-leden van de Bibliotheek.

Op 1 juli opent de VakantieBieb voor volwassenen. Op 1 juni is de VakantieBieb al geopend voor de jeugd. In deze gratis app staan meer dan 50 e-books voor jong en oud. De VakantieBieb is voor zowel leden als niet-leden van de Bibliotheek en biedt voor elk wat wils: van spanning tot chicklit en van literatuur tot informatief. 

Leesniveau op peil in de zomer

De VakantieBieb bevat jeugdboeken in alle leeftijdscategorieën, zodat elk kind makkelijk een passend boek vindt. Met de app willen de Bibliotheken kinderen stimuleren om door te lezen tijdens de schoolvakantie. Zo genieten ze niet alleen van leuke e-books, maar houden ze ook hun leesvaardigheid (AVI-niveau) op peil. Het positieve effect van blijven lezen tijdens vakantieperiodes blijkt uit onderzoek en geldt voor kinderen uit alle leeftijdscategorieën.

Keuze 

Volwassenen hebben vanaf 1 juli de keuze uit romans of spannende en informatieve e-books zoals onder meer: Ach moedertje - Hugo Borst, Mag ik even iets tegen je aanhouden?- Japke-d. Bouma, Rico - Leon Verdonschot, De heilige Rita - Tommy Wieringa, Hoe lees ik? - LidewijdeParis en Broertje van Michael Berg. De jeugd geniet tijdens de zomermaanden van e-books van Barbara Barend, Tonkeragt, Harmen van Straaten en Paul van Loon.

Praktische informatie

Meer informatie over de VakantieBieb (en de titellijst) staat op www.vakantiebieb.nl. De app is beschikbaar in de App Store en in Google Play. De e-books zijn gratis te lezen tot en met 31 augustus, ook zonder lidmaatschap van de Bibliotheek. In het kader van VakantieLuisteren staan in dezelfde periode verschillende VakantieBieb-titels ook als luisterboek in de LuisterBieb-app

Over de VakantieBieb

De VakantieBieb is een dienst van de Koninklijke Bibliotheek en wordt gratis aangeboden namens alle lokale Bibliotheken.