In het nieuwe seizoen van het tv-programma ‘Denkend aan Holland’ van Omroep MAX trekken Janny van der Heijden en André van Duin met hun boot naar Leiden, Amsterdam, Groningen en Zeeland. In aflevering 2 bezoekt het duo onder andere Veere. De gemeente Veere is blij met de aandacht die het stadje door het programma krijgt.

Over Denkend aan Holland

In Denkend aan Holland ontdekken Janny van der Heijden en André van Duin Nederland vanaf het water. Elke aflevering trekken ze er met hun boot op uit. Het duo meert zo nu en dan aan, om de plekken te bezoeken waar het water hen brengt. Janny kan André alles vertellen over zowel de culturele als culinaire geschiedenis van de verschillende locaties. En dat allemaal in het gezelschap van scheepshond Nhaan, de teckel van Janny.

Over aflevering 2: bezoek aan onder andere Veere

In aflevering 2 bezoeken Janny en André Zeeland. In Middelburg bewonderen zij het middeleeuwse stadhuis en de hoge abdijtoren. Na een kleine chocoladeproeverij vertrekken Janny en André per boot naar Arnemuiden, bekend van de klok en klederdracht. Onderweg vertelt een kenner hen van alles over babbelaars. In de haven van Veere wordt de dag afgesloten met een koud Zeeuws biertje én een schaaltje bruin fruit. De volgende ochtend koersen Janny en André over het Veerse Meer, op zoek naar de big five van Zeeland: flamingo’s, damherten, zeearenden, zeehonden en bruinvissen. Daarna is het tijd om oesters te proeven in Yerseke. De achtvoudig kampioen oestersteken laat zien hoe je ze opent en eet. Het Zeeuwse avontuur eindigt met een heerlijk wit wijntje in de haven van Yerseke. Aflevering 2 is te zien op donderdag 11 augustus om 21:25 uur bij MAX op NPO 1. 

Aflevering terugkijken of -luisteren

Heeft u de uitzending gemist? U kunt de afleveringen van Denkend aan Holland terugkijken of -luisteren via MAX Vandaag.

André van Duin en Janny van der Heijden | © Elvin Boer/MAX