Op donderdag 1 juli 2021 organiseert gemeente Veere een digitale informatiebijeenkomst over Transitievisie Warmte. Tijdens de bijeenkomst informeren we u over de eerste resultaten over de Transitievisie Warmte voor de gemeente Veere en willen we graag weten wat u daarvan vindt.

Uitslag online enquête

In Zeeland werken we samen aan een plan en aanpak om in de toekomst over te stappen naar aardgasvrij wonen. Inwoners en eigenaren van huizen en gebouwen krijgen op den duur te maken met de overstap van aardgas naar een duurzame vorm van verwarmen en koken.

In november hebben we inwoners uit onze gemeente en alle andere Zeeuwse gemeenten via een online enquête gevraagd mee te denken over dit onderwerp. Daaruit bleek onder andere dat veel inwoners van onze gemeente weten dat we op zoek moeten naar andere, duurzame manieren van verwarmen. Ook bleek dat veel inwoners regelmatig geïnformeerd willen worden.

Waar staat de gemeente?

We onderzoeken nu hoe we de overstap naar een aardgasvrij wonen in de gemeente Veere in een passend tempo kunnen maken. We kijken welke wijk en/of welk dorp op welke manier over zou kunnen gaan op andere manieren van verwarmen. Daarnaast bekijken we welke tussenstappen we nu al kunnen nemen. Dit schrijven we op in de Transitievisie Warmte. In 2021 moet elke gemeente zo’n visie klaar hebben.

Programma 

Tijdens de digitale informatiebijeenkomst:

  • Vertellen we meer over de overstap naar aardgasvrij en de tussenstappen daar naartoe
  • Delen we de eerste resultaten uit de Transitievisie Warmte
  • Praten we door over de vervolgstappen richting de uitvoering

Aanmelden digitale informatiebijeenkomst

De inloop van deze digitale bijeenkomst start om 19.15 uur. De bijeenkomst start om 19.30 uur en duurt tot uiterlijk 21.00 uur.

Wilt u deze bijeenkomst bijwonen, meldt u zich dan aan via de onderstaande knop:

Aanmelden voor informatiebijeenkomst

U ontvangt vóór de start van de bijeenkomst een link waarmee u kunt inloggen.

Informatie

Wilt u meer weten over het verduurzamen van uw woning? Kijk dan op de pagina Duurzaamheid op onze website.